Elon Musk: Tesla va oferi conferințe video native în mașini

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus pe Twitter că conferința video în mașinile Tesla este „cu siguranță o caracteristică viitoare”.

Videoconferința a devenit o caracteristică comună în lumea de azi. Pe măsură ce COVID-19 a inițiat măsuri de distanțare socială pe tot globul, prietenii, membrii familiei și partenerii de afaceri trebuie să vorbească între ei prin camere web și telefoane. Multe persoane au folosit aplicații de conferință precum Zoom sau HouseParty pentru a ține legătura cu persoanele dragi sau cu asociații de afaceri , un mod simplu de a sta în comunicare în timp ce face carantină și de a sta departe de alții pentru a preveni răspândirea virusului.

Această caracteristică a fost recent solicitată de la utilizatori. Având în vedere că mașinile Tesla Model 3 au o cameră orientată spre șofer și un ecran masiv, nici nu ar trebui să fie prea greu de implementat. 

Vehiculele Tesla ar putea utiliza o cameră orientată spre cabină pentru a utiliza corect funcția de conferință. Modelul 3 are unul instalat în oglinda retrovizoare și scopul său nu a fost cunoscut până când Elon Musk a confirmat că poate fi folosit pentru modul Sentry pentru a înregistra intrări . De asemenea, ar înregistra interiorul vehiculului atunci când Tesla își desfășoară flota Robotaxi pentru a ține pasagerii în control și a-i opri să facă ceva pentru a deteriora vehiculul.

Interesant este că, potrivit Electrek, această cameră specială din vehiculele Model 3 nu a fost folosită până acum pentru nimic. 

Musk nu a împărtășit niciun detaliu cu privire la momentul în care o astfel de caracteristică ar putea fi lansată sau ce software de videoconferință va fi acceptat. 

O astfel de caracteristică ar putea fi o problemă de securitate – un purtător de cuvânt al Zoom a declarat pentru Mashable că compania nu consideră Zoom în timpul conducerii ca fiind deosebit de sigură. Dar, la fel ca anumite alte funcții Tesla, inclusiv vizionarea YouTube sau jocuri de noroc, videoconferința ar putea fi disponibilă numai atunci când mașina este parcată. 

În ceea ce privește utilitatea unei astfel de caracteristici, nu pare esențial, dar, la fel de multe alte funcții Tesla, se încadrează în categoria „frumos să ai”. 

Cu cât tehnologia avansează mai bine și sperăm, cu atât mai inteligenți putem fi ca specie. Tesla și alte companii tehnologice, într-un sens, ne reflectă doar ca ființe umane, dorințele noastre de îmbunătățire. Gândiți-vă la ea ca la artă.

Sper că până în 2030, mai multe companii vor avansa rapid tranziția noastră spre sustenabilitate și contribuie la încheierea dependenței noastre de petrol și gaze. În afară de asta, totuși, ce ne dorim de la tehnologia 2030? 

Tu ce crezi? Ați folosi o funcție de conferință video nativă în interiorul mașini tale Tesla? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Citește și: Test rapid pe teren pentru COVID-19 dezvoltat de cercetătorii Stanford

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x