Cum să accelerezi un telefon Android simplu și rapid

Dacă deții un telefon Android și acesta a încetinit în timp, îl poți face să funcționeze mai repede urmând doar câteva sfaturi simple. Iată ce trebuie făcut pentru accelerare.

Goliți memoria cache pentru accelerare telefon Android

Dacă aveți o aplicație care rulează lent sau se blochează, una dintre probleme ar fi memoria cache a acesteia. Ștergerea memoriei cache a aplicației poate rezolva o mulțime de probleme de bază.

Datele din memoria cache sunt informații pe care aplicațiile de pe telefon le stochează pentru a le ajuta să pornească mai rapid – și astfel să accelereze Android. Un browser poate stoca în cache imagini de pe un site web pe care îl vizitați des, astfel încât să nu fie nevoie să descarce imaginea de fiecare dată când încărcați pagina.

Datele din memoria cache ar trebui să vă facă telefonul mai rapid. Dar poate avea și un impact negativ dacă memoria cache devine umflată afectând memoria RAM a telefonului, ca să nu mai vorbim dacă ocupă spațiu inutil pe dispozitiv.

Așadar, cea mai bună variantă din acest punct de vedere este ștergerea memoriei cache a aplicației (site-ului). Iată care sunt pașii:

  • Accesați Setări pe telefonul tău.
  • Alegeți  Aplicații.
  • Faceți clic pe o aplicație folosită des, cum ar fi Chrome. Apoi, faceți clic pe Stocare.
  • Faceți clic pe pictograma Ștergere cache din colțul din dreapta jos.
  • Repetați acești pași pentru celelalte aplicații de pe dispozitiv.

Curățați spațiul de stocare al telefonului

Curatare spatiu stocare telefon

Întârzierea sistemului pe un telefon Android poate fi ca urmare a faptului că memoria internă a telefonului este plină și epuizează sistemul. De obicei, o memorie plină poate fi cauzată de a avea prea multe lucruri pe telefonul Android sau de aplicații precum WhatsApp care au o mulțime de baze de date locale și copii de rezervă.

Antidotul la acest lucru este să eliberați spațiu pe telefon. Există melodii pe care nu le-ați ascultat de luni de zile, dar rămân pe telefon. Există fișiere pe care nu le utilizați, care pot fi șterse. Decideți ce este util și ce nu și aruncați fișierele nedorite pentru a accelera telefonul Android. Încercați să vă mutați fotografiile, muzica sau orice foldere media etc. pe o memorie externă sau pe un card.

Pentru a vedea ce aplicații folosesc în prezent spațiu de stocare pe dispozitiv și pentru a le șterge pe cele pe care nu le utilizați, accesați accesați Setări > Stocare > Gestionați spațiul de stocare. Aceasta vă va redirecționa către aplicația Files by Google (aplicația din Google Play), unde veți vedea un card etichetat Ștergeți aplicațiile neutilizate. Apăsați Selectați aplicații, selectați aplicațiile și apoi atingeți Dezinstalare.

Dezactivați animațiile pentru accelerare telefon Android

Animațiile ajută la îmbunătățirea esteticii telefonului atunci când le utilizați și sunt bune pentru a naviga pe un dispozitiv Android. Dar toată această interfață netedă poate cauza întârzieri în performanța dispozitivului tău. Dezactivarea acestora va ajuta la îmbunătățirea performanței telefonului care a devenit lent.

Pentru a le dezactiva, va trebui să faceți clic pe Setări, derulați în jos și găsiți Despre telefon. Apăsați pe Numărul versiunii de 7 ori și Opțiunile pentru dezvoltatori sunt activate. După ce ați făcut acest lucru, accesați Opțiuni pentru dezvoltatori din Setări și găsiți Scara animației ferestrei. Oprește-l. Faceți același lucru pentru Scala de animație de tranziție și, de asemenea, pentru Scala de durată a animatorului. Păstrați opțiunile pentru dezvoltatori activate, deoarece dezactivarea acesteia va anula modificările.

Eliminați bloatware-ul, aplicațiile neutilizate

Smartphone-urile includ o mulțime de bloatware care s-ar putea să nu vă fie de folos. Mai mult, este posibil să fi instalat și câteva aplicații pe care nu le mai folosiți. Toate aceste aplicații ocupă spațiu în interiorul telefonului, au urme în cache și ocupă, de asemenea, spațiul pe ecran, încetinind astfel dispozitivul. 

Pentru a remedia acest lucru, doar dă-ți dispozitivului o analiză curată, căutând aplicații nedorite și dezinstalându-le. Dacă nu le poți dezinstala, atunci dezactivează-le.

Verificați dacă există actualizări de software

Actualizările de software conțin, în general, remedieri de erori, funcții noi și îmbunătățiri ale performanței. Pentru a vedea dacă există actualizări noi disponibile, accesați Setări > Actualizare software > Căutați actualizări. Majoritatea actualizărilor sunt proceduri standard, dar este totuși o idee bună să faceți o copie de rezervă a telefonului în prealabil.

Resetarea din fabrică a telefonului

Dacă toate celelalte nu reușesc și vor fi în continuare probleme, puteți încerca o resetare din fabrică pentru a șterge toate datele și a le restabili la setările din fabrică. Totuși, acest lucru va elimina totul de pe telefon, deci este o opțiune de ultimă instanță. Asigurați-vă că faceți backup la toate înainte de a face o resetare din fabrică.

Apoi accesați Setări > Sistem > Opțiuni avansate > Ștergeți toate datele (resetarea din fabrică) și urmați instrucțiunile de pe ecran. Puteți urma ghidul de resetare telefon Android la setările din fabrică.

Dacă ai folosit în mod corect toate sfaturile pe care le-am enumerat, ar trebui să poți obține performanța maximă posibilă din hardware-ul tău.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x