Corning dezvăluie Gorilla Glass Victus 2 cu rezistență îmbunătățită

Corning , compania responsabilă cu tehnologiile care măresc rezistența sticlei de pe ecranele telefoanelor mobile și din alte componente electronice, tocmai a prezentat a doua generație de Gorilla Glass Victus. Versiunea vine la doi ani după Victus original, cu îmbunătățiri care însoțesc evoluția smartphone-urilor.

Brandul a subliniat că dimensiunea telefoanelor mobile a crescut cu aproximativ 10% în ultimii ani, ceea ce a determinat o creștere a greutății de aproape 15%. În practică, aceasta înseamnă că există mai multă energie implicată într-o coliziune fizică cu solul, de exemplu.

Gorilla Glass Victus 2 rezistă căzăturilor de la un metru pe beton

Conform testelor efectuate de Corning, noua generație de tehnologie Victus este capabilă să supraviețuiască căzăturilor de la un metru pe beton, care este unul dintre cele mai dure și mai periculoase materiale pentru telefoanele mobile.

Gorilla Glass Victus 2

Totuși, această înălțime variază în funcție de suprafața pe care are loc impactul — compania a garantat siguranță în căderile de până la doi metri pe asfalt, de exemplu. Covoarele și alte materiale mai moi ar trebui să prezinte un risc mai mic pentru dispozitiv.

Pentru a obține aceste date, Corning a efectuat o serie de teste interne, șmirghel având diferite niveluri de rugozitate. Cu toate acestea, în lumea reală, amestecul de materiale diferite creează suprafețe neuniforme, iar orice parte ascuțită poate reprezenta o pauză în ecranul telefonului mobil.

Gorilla Glass Victus 2 rezistă mai mult la zgârâieturi

Pe lângă faptul că oferă o soluție eficientă împotriva șocurilor fizice intense, ecranele trebuie să fie și rezistente la zgârieturi. În general, obiectele care se găsesc în mod normal într-un buzunar sau rucsac pot încă reprezenta un pericol în unele cazuri.

Referitor la aceasta, compania a declarat că a obținut un rezultat echilibrat, care ar trebui să păstreze ecranele intacte o perioadă relativ lungă. În plus, o construcție „sandviș de sticlă” promite să ofere protecție și pe spatele smartphone-urilor.

Compania nu a spus ce modele de telefoane mobile vor primi Gorilla Glass Victus 2, dar tehnologia ar trebui să ajungă în următoarele câteva luni. Pe site-ul său oficial, Corning are o listă cu toate dispozitivele care își aduc deja soluțiile.

Sursa

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x