Chrome aduce subtitrări live la orice sursă audio web

Google își aduce oficial tehnologia „Subtitrări Live” pe orice site web cu noua versiune de Chrome. Funcția vă permite să aplicați cu ușurință tehnologia voce-text Google la orice sursă audio. Oferă subtitrări în timp real pentru redarea audio pe dispozitivul tău. Funcționează cu videoclipuri, podcast-uri și chiar apeluri telefonice. Acest lucru este foarte util dacă aveți o deficiență de auz sau doriți să vizionați un videoclip cu sunetul dezactivat.

Deși funcția a rămas până acum exclusivă pentru telefoanele Android, știm că Google lucrează de ceva timp la aducerea acesteia la browserul Chrome de pe desktop. Și astăzi, în sfârșit, va fi difuzat pentru utilizatorii stabili Chrome 89. Funcția „Subtitrări Live” apare acum în Setări> Avansat > Accesibilitate. Dacă sunteți pe Chrome 89 și nu vedeți comutarea Subtitrări Live, repornirea Chrome ar trebui să rezolve situația.

Subtitrările vor apărea într-o mică fereastră pop-up din partea de jos a unui videoclip și puteți extinde fereastra pentru a se potrivi mai mult text. Cea mai bună parte este că caracteristica funcționează chiar dacă sunetul este complet oprit. Deocamdată, detectează și transcrie doar sunetul în limba engleză. Sperăm că suportul pentru mai multe limbi va fi adăugat în timp. O comutare pentru subtitrare live va apărea în bara de instrumente Chrome, permițându-vă să activați / dezactivați rapid funcția fără a fi nevoie să vă adânciți în setări.

Subtitrările Chrome nu vor funcționa doar pentru site-urile web sau playere video online. Vor fi disponibile și pentru fișierele locale salvate pe hard disk atunci când le deschideți în browser. Potrivit Google, aceste subtitrări în timp real generate automat vor funcționa „pe site-uri sociale și video, podcasturi și conținut radio, biblioteci video personale (cum ar fi Google Photos), playere video încorporate și majoritatea serviciilor de chat video sau audio bazate pe web.”

Compania spune că subtitrările sunt generate pe dispozitiv și funcționează offline, astfel încât să nu aveți nevoie de o conexiune la internet pentru ca acesta să funcționeze.

De asemenea, Google spune că subtitrarea live „este disponibilă la nivel mondial pe cea mai recentă versiune de Chrome pe dispozitivele Windows, Mac și Linux și va veni în curând pe ChromeOS”.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x