China stabilește recordul pentru viteze 6G

Institutul de cercetare Purple Mountain Laboratories (PML) a testat recent cea mai mare rețea 6G, cu viteze de peste 200 Gb/s.

Echipa de cercetare, condusă de profesorul You Xiaohu, a spus că viteza rețelei wireless atinsă de echipă într-un mediu de laborator a fost de 206,25 gigabiți pe secundă. Potrivit raportului South China Morning Post, PML susține că acesta este recordul mondial pentru transmisia wireless în timp real în banda de frecvență Terahertz (300 GHz – 3 THz), care este considerată baza pentru viitoarele comunicații mobile 6G.

PML este un grup de cercetare din spatele guvernului chinez, în cooperare cu compania de telecomunicații China Mobile și Universitatea Fudan. Domnul Xiaohu a subliniat că viteza de mai sus este doar rezultatul inițial și echipa va realiza în curând un nou pas.

„Realizarea este foarte în concordanță cu direcția de dezvoltare tehnologică a țării și asigură în continuare poziția de lider a Chinei în sectorul comunicațiilor wireless”, a declarat miercuri Xiang Ligang, directorul general al asociației industriei de telecomunicații Information Consumption Alliance, pentru Global Times.

Ce așteptăm de la Tehnologia 6G

Tehnologia 6G este succesorul actualului 5G. În unele țări, inclusiv SUA și China, 6G este în curs de cercetare. China a lansat recent și primul său satelit de cercetare 6G.

În teorie, se estimează că 6G atinge viteze de 1 terabit/s. În medie, utilizatorii pot descărca mai mult de 142 de ore de conținut Netflix pe secundă la cea mai înaltă rezoluție. În comparație cu 5G, viteza teoretică a rețelei 6G este de 100 de ori mai mare.

Se așteaptă ca tehnologia 6G să fie fundamentul unei ere inteligente, în care inteligența artificială și roboții devin o parte esențială a vieții. Viitoarea conectivitate 6G nu numai că îi ajută pe oameni să interacționeze între ei, dar îi ajută și să conecteze fără întârziere dispozitivele cu dispozitive datorită transmisiei de mare viteză. 

Cu toate acestea, până acum, lumea nu a convenit asupra standardelor tehnice și frecvențelor pentru a sprijini 6G. 3GPP, organizația care stabilește standardul global de comunicare, nu a anunțat o foaie de parcurs pentru 6G.

Potrivit predicției Huawei, rețelele 6G pot fi implementate până în 2030. Între timp, compania de telecomunicații Ericsson consideră că primele standarde pentru rețelele mobile de generația a șasea vor fi disponibile în 2027.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x