Android 11 nu va funcționa pe telefoane cu 2 GB RAM sau mai puțin

Google a început deja testarea beta a viitorului său sistem de operare Android 11. În ultima dezvoltare – o copie scursă a Ghidului de configurare a dispozitivului a scos acum la lumină o informație importantă. Toate dispozitivele care vor fi lansate în viitor cu sistemul de operare Android 11 trebuie să aibă mai mult de 2 GB RAM.

Smartphone-urile cu 2 GB RAM sau mai puțin vor trebui să se lanseze ca dispozitiv Android Go. De asemenea, smartphone-urile cu mai puțin de 512 MB de memorie RAM nu se vor mai califica pentru preîncărcarea GMS (Google Mobile Services) – ceea ce înseamnă că au ajuns la finalul suportului.

Modificările de mai sus sosesc începând cu trimestrul IV 2020, când sistemul de operare va începe să se deruleze, iar actualizările vor începe să sosească de la OEM-uri.

Smartphone-urile care au fost lansate deja pe versiunile anterioare de Android cu 2 GB RAM au fost exceptate de la cerință. Dacă primesc actualizări periodice, vor rămâne pe versiunea Android completă pentru a evita orice confuzie.

Android Go este, de obicei, intenționat să fie o versiune literară a sistemului de operare open-source Google și o mulțime de aplicații native au o marcă mai mică cu funcții mai mici – păstrând funcționalitatea de bază la fel. 

Schimbarea se adresează smartphone-urilor cu softuri optime care să funcționeze fără probleme în versiunea ușoară, în loc să încetinească pentru a opera experiența completă a sistemului de operare, potrivit unui raport al XDA.

Citește și: Televizorul de jocuri HiSense E75F este dotat cu display 4K 120Hz și tehnologie anti-shake

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x