AMD își anunță seria Ryzen PRO 4000 pentru laptopuri de afaceri

Astăzi, AMD și-a anunțat seria de procesoare Ryzen PRO 4000, care sunt realizate pentru laptopuri de afaceri. Sunt construite pe o tehnologie de 7nm și arhitectură Zen 2, la fel ca produsele de consum sub un nume similar. Ceea ce face ca acestea să fie diferite sunt funcțiile de securitate, asemănătoare cu linia vPro a lui Intel.

Cu AMD PRO Security, computerele cu aceste noi procesoare sunt calificate în cadrul inițiativei Microsoft Secured Core PC. Are AMD Memory Guard, care acceptă criptarea completă a memoriei, iar AMD spune că lucrează cu parteneri OEM pentru a completa propriile lor caracteristici de securitate.

Așadar, împreună cu AMD Memory Guard și arhitectura Zen 2, puteți obține lucruri precum Sure Start, Sure Run și Sure Click de la HP. Sure Start verifică BIOS-ul cu o copie master și îl înlocuiește dacă este corupt. Lenovo are, de asemenea, propriul BIOS de auto-refacere, împreună cu tehnologia ThinkShield.

Seria AMD Ryzen Pro 4000 este formată din trei procesoare. Toate trei sunt construite pe arhitectura Zen 7nm a companiei 2 și sunt primele sale procesoare de afaceri care au făcut acest lucru. Ryzen 7 Pro 4750U dispune de opt nuclee, 16 fire și viteze de bază de 1,7 GHz care cresc până la 4,1 GHz. Acesta servește ca procesor-pilot al seriei.

Ryzen 5 Pro 4650U are șase nuclee, în timp ce Ryzen 3 Pro 4450U are patru. Fiecare cip iese la o valoare de 4,0 GHz și respectiv 3,7 GHz.

Platforma vPro Intel este extrem de populară în rândul clienților de afaceri. Ca atare, AMD a inclus mai multe caracteristici în seria sa Ryzen Pro 4000 pentru a o ajuta să concureze pentru cota de piață .

Procesoarele sunt dotate cu gestionarea Pro a AMD, o caracteristică similară tehnologiei Intel Management Active. De asemenea, sprijină Microsoft Endpoint Manager, o platformă importantă pentru profesioniștii IT care gestionează dispozitivele din organizațiile lor.

În ceea ce privește performanțele, AMD susține că noile sale procesoare își bat atât linia Ryzen Pro 3000, cât și cipurile Intel comparabile. Acesta spune că Pro 4750U este „cel mai rapid procesor pentru notebook-uri de afaceri ultrathin”.

Mai mult, acesta susține că același cip depășește Intel i7-1070U Core la mai multe teste de referință. În timp ce aceste afirmații trebuie să fie susținute de unele testări ale unor terți, acestea vor fi extrem de impresionante dacă sunt adevărate.

În cele din urmă, noile cipuri AMD promit o durată de viață mai bună a bateriei. Acestea oferă o detecție îmbunătățită, o detectare a activității și o selecție de stare a puterii. Toate aceste lucruri ajută cipul să funcționeze mai eficient, recunoscând în ce stare se află și cum ar trebui să-și dirijeze puterea. AMD susține că Ryzen 7 Pro 4750U poate alimenta dispozitive capabile să ofere 20 de ore de viață a bateriei.

Primele PC-uri care vor fi livrate cu procesoarele AMD Ryzen PRO 4000 vor veni de la HP și Lenovo. De la HP, ProBook x360 435 G7 și ProBook 445/455 G7 au fost deja anunțate, însă Lenovo anunță astăzi câteva ThinkPads noi care vor include noile procesoare.

În orice caz, noua gamă de procesoare pare incredibil de promițătoare și va ajuta cu siguranță clienții de afaceri să își atingă obiectivele în anii următori.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x