Alienware Polaris: noul concept Dell este eGPU-ul viitorului

Dell dezvăluie un concept eGPU foarte interesant numit Alienware Polaris, care poate găzdui un GPU de 16 inch și îl poate răci în lichid.

Jocul pe un laptop nu este neapărat ideal. Acest lucru se datorează faptului că laptopurile au fost menite să fie portabile, ceea ce înseamnă că se pune accent pe dimensiune și greutate, mai puțin pe managementul termic, pe care desktop-urile nu au probleme să o realizeze datorită dimensiunii și suportului pentru unități de ventilatoare mai mari (și multiple).

Dimensiunile mai mici ale laptopurilor înseamnă, de asemenea, că unele componente trebuie să fie reduse, cum ar fi GPU-urile, de exemplu. Cu toate acestea, dacă lucrați în primul rând de pe un laptop, dar unele dintre beneficiile jocului pe un desktop, atunci Conceptul Alienware Polaris de la Dell ar putea fi un eGPU care ar putea merita așteptat în viitor.

eGPU Dell Alienware Polaris

Pentru cei nefamiliarizați, eGPU-urile sunt, în esență, GPU-uri externe care se pot conecta la laptopuri (sau chiar desktop-uri) pentru a le oferi un plus de performanță. Cu Alienware Polaris, Dell susține că va fi capabil să se potrivească cu GPU-uri de 16 inch standard și că va putea fi răcit în continuare folosind soluția de răcire cu lichid Cryo-Tech de 240 mm de la Dell.

Nu este prima dată când Dell încearcă să-și creeze propriul eGPU, dar spre deosebire de Alienware Graphics Amplifier, Polaris va folosi o conexiune Thunderbolt 4 care îl va face mai compatibil. De asemenea, funcționează ca un hub unde vine cu porturi USB-A și USB-C și acceptă conexiuni Ethernet de 2,5 Gbps. Ar fi cel puțin două modele, unul cu două surse externe de 330 W și celălalt cu două surse de 425 W.

Acest lucru este foarte interesant pe hârtie, dar din moment ce este doar un concept, nimeni nu știe dacă Dell intenționează să comercializeze un astfel de produs. Nu există nicio dată de lansare sau chiar un preț sugerat.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x