Adobe Photoshop pentru macOS rulează acum nativ pe M1

Adobe a anunțat că versiunea macOS a Photoshop a fost actualizată pentru a suporta în mod nativ cipul Apple M1 bazat pe ARM pe cele mai recente modele Mac. Aceste modele ar fi cele de la sfârșitul anului 2020 ale MacBook Air, Mac mini și MacBook Pro de 13 inci. 

Suportul nativ înseamnă că aplicația nu mai trebuie să ruleze în cadrul software-ului de emulare încorporat (cunoscut sub numele de Rosetta 2), ceea ce îmbunătățește performanța. Cu toate acestea, include și câteva limitări care ar putea face ca utilizatorii să dorească să rămână la rularea versiunii Intel în Rosetta 2.

Iată funcțiile Photoshop care nu sunt încă disponibile în versiunea M1, conform Adobe: 

  • Importați, exportați și redați straturile video încorporate
  • Filtru de reducere a agitării
  • Sincronizare presetată
  • Partajare buton imagine / Partajare rapidă
  • Creați o nouă bibliotecă din comanda meniului Document / Panoul bibliotecilor
  • Ecran de pornire> Partajat cu tine și Invitați la editare / Funcții de editare colaborativă.
  • Deschiderea sau plasarea fișierelor formatate U3D
  • Pornirea Bridge din meniurile Photoshop

Potrivit Adobe, versiunea nativă Apple Silicon a Photoshop rulează în medie cu 1,5 ori mai rapid decât „sistemele de generație anterioară configurate în mod similar”. Acest lucru a fost testat într-o gamă largă de sarcini, cum ar fi deschiderea și salvarea fișierelor, rularea filtrelor și operații grele de calcul, cum ar fi Content-Aware Fill și Select Subject. Adobe susține că versiunea actualizată îndeplinește aceste sarcini considerabil mai repede decât înainte, unele fiind mult mai rapide.

Adobe a spus că este încă în primele zile de programare nativă pentru Apple Silicon și că compania va continua să colaboreze cu Apple pentru a continua să îmbunătățească performanța în timp. Adobe a mai spus că nu mai vrea să rețină aplicația nativă, așa că a livrat ceea ce era deja disponibil. Dacă cineva are nevoie de funcțiile lipsă, are opțiunea de a instala versiunea x86 și de a o rula prin Rosetta.

În afară de această versiune, Adobe a livrat și funcția Super Resolution în pluginul Adobe Camera Raw, care folosește AI pentru a crește rezoluția imaginilor, împreună cu o versiune îmbunătățită a Photoshop pentru iPad, care include Istoricul versiunilor Cloud Documents și posibilitatea de a lucra Cloud Documente în timp ce sunteți offline.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x