ZTE a introdus routerul AX5400 Pro pe propriul cip cu 12 nuclee

Compania chineză ZTE a început să vândă routerul AX5400 Pro conceput pentru a fi utilizat în rețele wireless Wi-Fi cu lățime de bandă mare. Este echipat cu un cip principal auto-dezvoltat cu 12 nuclee. Cipul folosește patru nuclee principale tactate la 1,1 GHz și un NPU (Independent Network Acceleration Engine) cu opt nuclee.

Routerul adoptă un aspect complet negru cu un design de navă spațială și toate cele 6 antene independente pot fi pliate la 180 grade. Împreună, antenele sunt capabile să îmbunătățească semnalul cu 6 dB.

Routerul ZTE AX5400 Pro respectă standardul Wi-Fi 6 sau IEEE 802.11ax. Este acceptată funcționarea în benzile de frecvență de 2,4 și 5 GHz. În primul caz, rata de transfer de date poate ajunge la 574 Mbit/s, în al doilea – 4804 Mbit/s.

Dispozitivul are un port de rețea cu o lățime de bandă de până la 2,5 Gb/s și trei conectori de rețea Gigabit. Dimensiunile totale cu antene sunt 268 × 213 × 59,4 mm.

Routerul este axat pe jocuri, așa cum arată designul său și, prin urmare, are acceleratoare exclusive NetEase UU și Tencent pentru a reduce latența cât mai mult posibil în timpul jocurilor online. Are un sistem de răcire îmbunătățit, bazat pe un aliaj de aluminiu-magneziu și grafen.

Routerul ZTE AX5400 Pro este disponibil momentan doar în China pentru 549 de yuani, care este în jur de 85 dolari. 

Deocamdată, nu a existat niciun anunț privind o lansare globală, dar ar putea urma în curând dacă ZTE intenționează într-adevăr să o facă disponibilă pentru piața globală.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x