Xiaomi Mi Router AX6000, cel mai rapid router WiFi 6: până la 6.000 Mbps

În plus față de smartphone-ul emblematic Mi 11 care a fost lansat oficial în China, Xiaomi a lansat astăzi un nou router high-end, Mi Router AX6000, care a fost actualizat de la modelul anterior pentru a suporta WiFi 6E. Cu performanțe mai rapide și mai bune, routerul vine la același preț de deschidere de 599 de yuani sau aproximativ 75 de euro.

Noul Xiaomi Mi Router AX6000 oferă o viteză de până la 6.000 Mbps. Are tehnologie 4K QAM (4096QAM), care permite comprimarea în continuare a datelor și utilizarea spectrului mai eficient. Datorită acestui fapt, are o eficiență cu 20% mai mare decât atunci când se utilizează 1024 QAM. Cu această mică îmbunătățire, routerul este capabil să ofere o viteză mai mare în același semnal comparativ cu alte modele.

Routerul are șase amplificatoare de semnal independente, fiind capabil să dedice fiecare antenă unui semnal specific, astfel încât să aibă un interval mai mare într-o direcție specifică. Xiaomi Mi Router AX6000 acceptă rețeaua WiFi, precum și poate fi hub-ul de gestionare IoT de acasă. Routerul vine cu 512 MB de memorie RAM și acceptă accesul simultan la 248 de dispozitive. Fiecare dispozitiv poate fi adăugat prin simpla apăsare a butonului „+” de pe router, deci nu este nevoie să vedeți cheia WiFi pe computer sau router.

La nivel wireless, Mi Router AX6000 are și o lățime de bandă completă de 4 canale de 160 MHz, putând profita de viteza enormă suportată de telefoane mobile precum Xiaomi Mi 11. Acest model încorporează și un nou port Ethernet de 2,5 Gbp, fiind pregătit deci pentru rețelele viitorului care depășesc această viteză în curând. Astfel, avem două porturi care pot acționa ca LAN sau WAN (doar unul la 2,5 Gbps) și alte două LAN la 1 Gbps.

Xiaomi Mi Router AX6000 este, de asemenea, compatibil cu alte funcționalități recente de pe piață, cum ar fi Beamforming pentru a direcționa semnalul către locația dispozitivelor, IPv6 și protocolul WPA3 pentru a ne proteja dispozitivele. Din păcate, acest router nu este încă compatibil cu 6 GHz WiFi 6E, așa că va trebui să așteptăm până în 2021 pentru a cumpăra un router de aceste caracteristici la un preț accesibil, care poate folosi noua bandă, care oferă și mai multă viteză decât 5 GHz.

Mi Router AX6000 va fi disponibil pentru precomenzi din 28 decembrie 2020. Vânzările oficiale încep din 8 ianuarie 2021 prin canalul oficial de vânzări al Xiaomi din China continentală.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x