Xbox Series X dezvăluită astăzi de Microsoft

Microsoft a anunțat astăzi la Game Awards următoarea generație a consolei de jocuri, Xbox Series X. Cunoscută anterior ca Project Scarlett, Xbox Series X este a patra versiune majoră a consolei de la Microsoft și va fi disponibilă pentru achiziție de data aceasta anul viitor în sezonul de vacanță 2020. Deci este probabil să-și facă apariția între lunile octombrie și decembrie 2020.

Microsoft a folosit Xbox Series X pentru a prezenta Hellblade 2, un nou joc din Ninja Theory, care este dezvoltat pentru următoarea sa consolă Xbox. Deși Microsoft a dezvăluit designul aici, compania nu dezvăluie specificații exacte dincolo de cele discutate anterior.

Consola în sine este proiectată pentru a fi utilizată atât în ​​orientări verticale cât și orizontale. Ea oferă un procesor de nouă generație și GPU de la AMD. CPU se bazează pe noua arhitectură Zen 2, regăsită în seria de procesoare desktop Ryzen 3000, în timp ce GPU se bazează pe arhitectura RDNA găsită în noua serie RUon RX 5000 de GPU-uri desktop. Noua consolă va avea de asemenea stocare flash integrată pentru timp de încărcare semnificativ mai rapid.

Într-o postare pe blog, șeful Xbox Microsoft, Phil Spencer, promite că Xbox Series X va „furniza de patru ori puterea de procesare a Xbox One X în cel mai liniștit și eficient mod.” Aceasta înseamnă că noua consolă poate face lucruri precum 4K la 60fps consistente sau chiar 120fps în unele cazuri. Consola va putea de asemenea să emită în 8K, deși este probabil ca randarea reală să rămână limitată la 4K.

Compania reîmprospătează console de jocuri la fiecare câțiva ani. Ultima versiune importantă – Xbox One – a fost lansată în 2013. O versiune îmbunătățită a acelei console, numită Xbox One S, a apărut în 2016, urmată de One X în 2017.

Xbox Series X va fi livrat cu un nou controler compatibil Bluetooth, care este puțin mai mic decât cele anterioare, care poate fi mai ușor pentru mâinile de diferite dimensiuni. Microsoft nu a anunțat încă un preț pentru consola în sine.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x