Wi-Fi 7 vine la CES 2022 cu promisiuni de viteze și mai mari

În timp ce standardul actual în industrie este Wi-Fi 6E, se pare că companiile lucrează la generațiile viitoare care vor oferi viteze și mai mari. Acum, MediaTek se pregătește să își prezinte rețeaua Wi-Fi 7 în timpul evenimentului CES 2022.

Următorul standard de generație următoare de Wi-Fi va ajunge cu diverse îmbunătățiri față de ultima generație. James Chen, Vicepreședintele Asociat de Marketing de Produs al MediaTek, afirmă că Wi-Fi 7 va fi de 2,4 ori mai rapid decât standardele Wi-Fi 6 și 6E, care sunt disponibile în prezent. Tehnologia wireless de ultimă generație ar putea fi cunoscută ca 802.11be, conform PCMag.

Pe lângă doar o creștere a vitezei, noul standard se pretinde, de asemenea, că oferă o latență mult mai mică, ceea ce va ajuta semnificativ pentru aplicații precum jocurile în care fiecare milisecundă contează. Și, interesant, el a spus că Wi-Fi 7 ar „funcționa foarte bine” cu rețelele Wi-Fi 7 ale vecinului său, folosind o nouă tehnologie pentru a reduce interferența de la semnalele din afara casei.

Deși MediaTek face o demonstrație a tehnologiei la CES 2022 în ianuarie, Chen a precizat că Wi-Fi Alliance este încă „foarte devreme în procesul de standardizare Wi-Fi 7” și că nu a putut dezvălui data specifică la care aceste standarde vor fi finalizate. Dar el a sugerat că, deși standardul este „încă în evoluție”, am putea vedea o „lansare Q2 2022” a standardelor Wi-Fi 7. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta la o lansare oficială undeva în 2023.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x