Tiktok lansează „modul de siguranță al familiei” ce oferă părinților un control al aplicației

Tiktok a dezvăluit astăzi o nouă caracteristică menită să ajute părinții și tutorii să-și păstreze copiii în siguranță, marcând cel mai recent efort al platformei de socializare pentru a combate preocupările legate de materiale dăunătoare.

Numită „Family Safety Mode”, noua caracteristică leagă contul TikTok al unui părinte de adolescenții lor, permițându-le să controleze o serie de aspecte ale bunăstării digitale. 

Odată activată, părinții vor putea controla cantitatea de timp a ecranului permisă în aplicație în fiecare zi, să limiteze cine poate trimite mesaje directe în cont și să restricționeze conținutul care apare în fluxul contului copilului lor.

TikTok permite utilizatorilor să partajeze videoclipuri scurte și creative online. A fost lansat pentru prima dată în 2016 și a devenit din ce în ce mai popular în rândul tinerilor.

În timp ce videoclipurile TikTok sunt în mare parte inofensive și distractive, au existat și controverse cu privire la ceea ce copiii ar putea vedea acolo.

Cum să activați caracteristicile parentale ale TikTok: 

  • Asigurați-vă că actualizați aplicația la cea mai recentă versiune, deoarece este posibil ca aceste funcții să nu fie disponibile pentru versiunile mai vechi ale aplicației. Accesați fie App Store pe iPhone sau Google Play Store pe Android pentru a verifica dacă aveți cea mai recentă versiune. 
  • Accesați profilul dvs. atingând partea din dreapta jos a ecranului și apoi atingeți partea dreaptă sus pentru a afișa „Confidențialitate și setări”.
  • De acolo, veți vedea acest meniu prezentat mai jos. Atingeți „Digital Wellbeing”.
  • Odată ajuns în meniul digital wellbeing, vor fi disponibile trei opțiuni. Iată unde puteți gestiona timpul ecranului, modul restricționat și modul de siguranță a familiei (unde puteți conecta contul dvs. cu copilul dvs.).
  • Pe măsură ce atingeți fiecare secțiune, vă va conduce prin configurarea acesteia. Puteți seta limite de timp între 40 de minute și două ore pe ecran, puteți seta o parolă pentru modul restricționat și puteți lega conturile împreună cu modul de siguranță al familiei.

Actualizarea vine pe fondul preocupărilor tot mai mari pentru siguranța și bunăstarea copiilor care folosesc aplicația, care a înregistrat 1,5 miliarde de descărcări din noiembrie 2019.

Modul de siguranță al familiei TikTok va permite, de asemenea, părinților să restricționeze cine îi poate trimite copilului lor un mesaj direct sau dezactiva opțiunea de a trimite un mesaj complet. De asemenea, pot restricționa tipul de conținut pe care copiii îl pot vedea în timpul utilizării aplicației. 

Modul de siguranță pentru familie și managementul ecranelor sunt deja disponibile astăzi în Marea Britanie. Ambele caracteristici vor începe să se deruleze la nivel global în săptămânile următoare.

Citește și despre: Anularea MWC 2020 la Barcelona aduce un cost financiar imens

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x