Tesla începe livrările noului Model X 2021

Tesla a început oficial livrările noului model X 2021 în SUA. Producătorul de mașini electrice a postat duminică fotografii pe Twitter cu „primele livrări ale noului model X”. Clienții au preluat primele exemplare în afara fabricii Tesla din Fremont, California.

Noul Tesla Model X primește un nou interior cu această versiune. Volanul nu are acum curbe, iar partea superioară este dezactivată. În plus, nu mai există pârghii în jurul volanului pentru lucruri precum ștergătoarele sau indicarea direcției. Cu toate acestea, există butoane sensibile la atingere pentru a indica direcția, faza lungă, claxon, pilot automat, ștergătoarele de parbriz și pentru a da comenzi vocale.

Ecranul tactil este acum un afișaj peisaj în loc de un afișaj portret. Formatul este neschimbat, dar rezoluția a fost mărită de la 1900×1200 la 2200×1300 pixeli. Există, de asemenea, un ecran de 12,3 inci direct în spatele volanului și un ecran de 8 inci pentru ocupanții scaunelor din spate. Versiunea actualizată are și un apu AMD Ryzen cu GPU RDNA 2.

Tesla a oferit noului Model X un nou pachet de baterii și un exterior un lifting facial. Bucățile care erau cromate, cum ar fi mânerele ușii și garniturile ferestrelor, sunt acum vopsite în negru. Bara de protecție față arată și ea diferită.

Ca parte a actualizărilor, producătorul auto al lui Elon Musk a introdus, de asemenea, o versiune Plaid de înaltă performanță a modelului X, care promite mai mult de 1.000 de cai putere și un timp de 0-100 km/h de 2,6 secunde. 

Deși Tesla Model X este în prezent modelul emblematic al mărcii, termenele de livrare pentru ambele niveluri de asamblare pe piața din Europa sunt foarte lungi. Versiunea de bază a Long Range cu două motoare și transmisie pe ambele axe, va avea un preț 109.990 euro, iar versiunea Plaid cu trei motoare electrice va costa 119.990 euro. Mașinile comandate acum vor ajunge la clienții din România la sfârșitul anului viitor.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x