TCL afișează ecrane cu o rată de refresh impresionantă de 240 Hz

Filiala China Star Optoelectronics Technology Co. (CSOT) a TCL, cunoscută pentru afișajele sale, a afișat două noi ecrane cu o rată de refresh la 240Hz, conform acestei surse. Afișele au fost expuse cea de-a doua expoziție internațională de afișare (UDE2020) desfășurate la Shanghai New International Expo Center la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august.

Unul dintre afișaje este un monitor de joc curbat de 32 inch, ce are o rată de refresh ridicată de 240Hz. Produsul adoptă adoptă tehnologia de conversie a frecvenței de sincronizare Free-Sync / G-Sync și curbura R1500, care îndeplinește cel mai înalt nivel actual de cerințe de certificare VESA HDR 1400, poate aduce efectul vizual HDR final și o experiență de navigare fără egal în jocurile de înaltă calitate.

TCL a afișat, de asemenea, un ecran LCD pentru tablete de 10,8 inci, cu rată de refresh de 240 Hz. Ecranul arată o perforație în colțul din stânga sus pentru o cameră și margini minime în jur. Are o rezoluție de 2560 × 1600 pixeli și o viteză de răspuns de 2ms. Ecranul ar trebui să fie excelent pentru tabletele de înaltă performanță, cu un procesor puternic și capacitate destul de mare a bateriei. În plus, utilizarea tehnologiei de structură a orificiilor oarbe permite, de asemenea, produsului să atingă un raport ecran-corp de până la 96%.

Am văzut deja saltul de la ecrane tradiționale de 60 Hz la rate mai mari în ultimii ani, smartphone-urile cu ecrane de 90 Hz, 120 Hz și chiar 144 Hz fiind ușor de găsit la flagship-uri extrem de scumpe la intermediari premium extrem de competitivi.

Deși tehnologia de 240 Hz este gata, valoarea implementării în tablete și smartphone-uri este încă foarte scumpă și poate nu merită atât de mult pentru companii, cel puțin deocamdată. Acestea fiind spuse, este de așteptat ca produsele de înaltă performanță să continue să implementeze panouri de 120 Hz și 144 Hz, lăsând frecvența de 240 Hz pentru anul viitor.

Citește și: Amazon a primit o aprobare FCC pentru lansarea a 3.236 de sateliți de internet Kuiper

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x