Sony GP-VPT2BT, tripodul wireless minune pentru vloggeri

Sony GP-VPT2BT este un dispozitiv wireless de prindere a camerelor mirrorless pentru a face mai ușor vlogul

Camerele de smartphone-uri pot fi omniprezente și s-au îmbunătățit semnificativ de-a lungul anilor, dar încă mai sunt departe de răsturnarea echipamentelor profesionale, chiar și de cele mai la îndemână. Aparatele foto mirrorless sunt adesea produsele accesorii pentru echipamentele fotografice din timp, dar, în ciuda portabilității lor, pot fi uneori greu de ținut, mai ales pe perioade lungi. 

Acesta este motivul pentru care Sony tocmai a anunțat dispozitivul de prindere GP-VPT2BT Shooting Grip, care poate fi folosit și ca tripod wireless. Compania îl prezintă ca fiind cea mai bună aderență fără probleme în arsenalul său, mai ales că nu folosește cabluri pentru a funcționa. Sony crede că te poate ajuta cu acest gadget să devii următorul Casey Neistat și Justin Bieber.

Sony GP-VPT2BT Shooting Grip – Descriere și Specificații

Shooting Grip Sony GP-VPT2BT Tripod Wireless

Sony GP-VPT2BT face mai confortabil să filmați vloguri sau jurnale de călătorie. Dispozitivul Bluetooth include controale pentru sarcini obișnuite, precum fotografierea și videoclipurile, zoom-ul și o funcție personalizată și puteți regla unghiul sau rotiți-l pentru a vă surprinde rapid pe ecran. De asemenea, se poate transforma într-un trepied pentru timelapses și alte fotografii fixe în loc.

Noul Sony Shooting Grip pentru vloggeri, producători și fotografi poate fi folosit pe camerele Sony Alpha α9 II, α9, α7R IV, α7R III, α7 III, α6600, α6400, α6100 și RX100 VII și RX0 II. Dispune de majoritatea controalelor în modul film pe care le-ați dori, inclusiv un zoom controls, un comutator de blocare și un buton personalizabil. Mânerul vă permite să utilizați în siguranță camera la lungimea brațului, în timp ce puneți controlul funcțiilor cheie ale camerei chiar pe mâner.

Pentru a monta camera foto pe dispozitivul Sony GP-VPT2BT, există un șurub de 1/4″ -20 pe care îl atașați de aparatul foto acționând o rotiță. Sub suportul camerei, există un mic întrerupător care vă permite să rotiți rapid camera cu 180 grade și să intrați în „modul selfie”. Iar dacă doriți să reglați unghiul camerei, există un comutator pe partea de prindere să înclinați camera în sus și în jos.

Sony spune că GP-VPT2BT are un „design fiabil rezistent la praf și umiditate”, dar o notă de subsol de pe site-ul companiei spune că „nu este garantat să fie 100% rezistent la praf și umiditate” (conform acestei surse), așa că s-ar putea să nu doriți să-l scoateți într-un mediu ostil.

Sony GP-VPT2BT cântărește 215 g și poate suporta sarcini utile ale camerei de până la 1,5 kg.

Vloggerii români care dețin camere Sony mirrorless sunt probabil dornici de un asemenea dispozitiv de prindere. Spre deosebire de mânerele camerei care utilizează o conexiune cu fir, abordarea Bluetooth împiedică orice cabluri să stea în cale și lasă porturile camerei sigilate și protejate. Astfel, creatorii de conținut se pot lăuda de creșterea calității și în realizarea unor clipuri superbe pentru a face fericiți mii de abonați.

Sony GP-VPT2BT – Preț și disponibilitate

Sony GP-VPT2BT va fi livrat în această lună în America de Nord pentru 140 dolari SUA. Aparatul nu pare să fie de vânzare pe magazinul online Sony deocamdată, dar vă puteți înscrie pe pagina produsului pentru a fi notificat atunci când va deveni disponibil.

Produsul nu a fost afișat în România pe site-ul producătorului și nu a apărut până acum la comercianții de retail online, dar ne așteptăm ca acesta să fie live în curând. În Europa, Sony GP-VPT2BT Shooting Grip cu telecomandă wireless va fi livrat în februarie, la un preț de aproximativ 200 euro sau 170 GBP.

Citește și despre: Bzigo, primul dispozitiv care detectează și localizează în mod activ țânțarii

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x