Shakira va fi judecată pentru fraudă fiscală

Un judecător spaniol a aprobat marți un proces pentru cântăreața pop columbiană Shakira, acuzată de fraudă fiscală.

Procurorii spanioli au acuzat-o pe animatoare în 2018 că nu a plătit 14,5 milioane de euro (13,9 dolari) impozit pe venitul realizat între 2012 și 2014. Procurorii cer o pedeapsă de opt ani de închisoare și o amendă uriașă dacă este găsită vinovată de evaziune fiscală.

Shakira, în vârstă de 45 de ani, a negat în mod repetat orice faptă greșită și a respins un acord cu autoritățile pentru a evita să meargă în judecată. Firma ei de relații publice a spus că a plătit deja tot ceea ce datora și alte 3 milioane de euro (2,8 milioane de dolari) în dobândă.

Data procesului nu a fost încă stabilită.

Cazul depinde de locul unde a locuit Shakira în perioada 2012-14. Procurorii din Barcelona au susținut că câștigătoarea Grammy a petrecut mai mult de jumătate din acea perioadă în Spania și ar fi trebuit să plătească taxe în țară, chiar dacă reședința ei oficială era în Bahamas.

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este legată de Spania de când a început să se întâlnească cu fotbalistul Gerard Pique. Cuplul, care are doi copii, obișnuia să locuiască împreună în Barcelona, ​​dar recent și-a încheiat relația de 11 ani.

Spania a luat măsuri împotriva starurilor fotbalului precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo în ultimul deceniu pentru că nu și-au plătit integral taxele datorate. Ambii jucători au fost găsiți vinovați de evaziune și au primit pedepse cu închisoarea, care au fost scutite pentru infractorii pentru prima dată.

Sursa: apnews.com

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x