Samsung dezvăluie senzorul camerei ISOCELL JN1 de 50 MP

Samsung Electronics a anunțat că a început producția în masă a primului senzor de imagine de 0,64 micrometri (μm) pixel din industrie – Samsung ISOCELL JN1. Senzorul de 50 megapixeli este echipat cu cele mai noi tehnologii, cum ar fi Enhanced ISOCELL 2.0, Smart-ISO și Double Super PDAF.

Compania susține că Samsung JN1, care utilizează tehnologia ISOCELL 2.0, poate îmbunătăți sensibilitatea la lumină cu aproximativ 16%. Cu toate tehnologiile încorporate într-un format optic mic de 1 / 2,76 inci, este susținut că este cel mai versatil senzor de imagine de până acum de la gigantul sud-coreean.

Samsung ISOCELL JN1 este, de asemenea, compatibil cu produsele existente de 1 / 2,8 inci, permițând utilizarea senzorului pentru camerele frontale, ultra-late sau teleobiective, în plus față de opțiunile standard ale camerei late. De asemenea, poate reduce înălțimea modulului camerei cu aproximativ 10%, minimizând umflătura camerei pentru designuri mai subțiri și mai simplificate.

Pentru fotografii cu lumină slabă, folosește tehnologia Samsung de combinare de patru la unu pixeli, Tetrapixel, care îmbină patru pixeli adiacenți de 0,64 μm într-un pixel mare de 1,28 μm pentru a sensibilitatea la lumină cvadruplă pentru fotografii mai luminoase.

Există, de asemenea, Smart-ISO care modifică câștigul de conversie în funcție de nivelul de iluminare al mediului. Smart-ISO utilizează modul ISO scăzut în setări luminoase pentru a păstra detaliile în evidențieri și ISO ridicat în medii cu lumină slabă pentru a reduce zgomotul de citire și a genera performanțe excelente la lumină scăzută.

Senzorul vine, de asemenea, cu Double Super PD îmbunătățit, care prezintă de două ori densitatea pixelilor (1/16) utilizată pentru detectarea fazelor decât Super PD (1/32), permițând aceeași performanță de focalizare automată chiar și în medii cu aproximativ 60% mai puțin niveluri de iluminare.

Suportă înregistrări video cu rezoluție de până la 4K la 60 de cadre pe secundă (fps) sau full HD la 240 fps. Samsung spune că senzorul de imagine ISOCELL JN1 de 50 megapixeli este în prezent în producție de masă și va fi utilizat în curând pe smartphone-uri.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x