Qualcomm Snapdragon 855

Snapdragon 855 a fost dezvăluit: Faceți cunoștință cu Superchipul 5G care ar trebui să alimenteze viitorul telefon Galaxy S10

Qualcomm a lansat noul său procesor, Snapdragon 855, la a Summit-ul Snapdragon din Hawaii. Dar noul 855 nu este doar un alt chip. Este cipul care va apărea aproape sigur în primul val de telefoane 5G. Qualcomm a declarat că această nouă platformă va sprijini vitezele de descărcare „multi-gigabit” pe rețelele 5G.

Noul chipset este ca o îmbunătățire pentru a prinde chipurile impresionante A12 Bionic de la Apple. Qualcomm a confirmat anterior că următorul Snapdragon va fi pe un proces de fabricare de 7nm, în scădere de la 10nm la Snapdragon 845 și 835. Aceste circuite mai mici înseamnă, în general, îmbunătățiri în eficiență, ceea ce ar putea însemna mai multă performanță, viață a bateriei sau ambele.

Specificațiile Snapdragon 855 promit ceva ce chipul Snapdragon 845 nu putea să facă: bate chipset-ul Apple A12 Bionic. Micul secret murdar al lui 845 este că a fost bătut de chipset-ul A12 al lui Apple și de chipsetul din anul precedent.

Modelul Snapdragon 855 include motorul AI Qualcomm, multi-core Qualcomm, care ar trebui să ofere un impuls de 3 ori în performanța inteligenței artificiale peste Snapdragon 845.

Chipset-ul Snapdragon 855 va permite includerea senzorului 3D Sonic Qualcomm, un senzor de amprentă ultrasonic care se află sub ecranul unui smartphone. Această caracteristică suportă ecrane expansive, de la margini la margini.

Snapdragon 855 este prima platformă comercială care suportă 5G multi-gigabit. Acest lucru va permite viteze mari, dar va dura mult timp ca rețelele să intre online. 5G nu va fi larg răspândită până la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020. Totuși, Samsung declară că va avea un telefon de 5G gata în 2019.

În ceea ce privește fotografia, Snapdragon 855 va include un ISP de la Computer Vision – primul din lume, potrivit Qualcomm. Acest lucru va permite fotografierea computerizată și captura video.

Snapdragon 855 include, de asemenea, Snapdragon Elite Gaming, o caracteristică despre care Qualcomm spune că va aduce noi experiențe de joc pentru smartphone-urile de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.