Procesorul UNISOC Tiger T7520 5G este primul procesor EUV de 6 nm din lume

Noul chipset UNISOC Tiger T7520 permite o experință optimizată de 5G, cu capacități de procesare de calcul AI și îmbunătățire substanțială de procesare a imaginilor multimedia, reducând în același timp consumul de energie.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, UNISOC și-a anunțat chipset-ul 5G de a doua generație. Tiger T7520 este cel mai recent SoG 5G al său pentru dispozitive mobile ca urmare a lansării Tiger T7510 anul trecut. Acesta este, de asemenea, primul procesor de 6 nm din lume.

Procesorul Tiger T7520 de la UNISOC are patru nuclee Arm Cortex-A76 și patru nuclee Arm Cortex-A55 cu un GPU bazat pe Arm Mali-G57, oferind o experiență incredibilă de streaming și jocuri la viteze 5G. Vorbim despre posibilitatea de a utiliza afișaje cu o rată de actualizare de până la 120 Hz și o rezoluție de 4K. În plus, este menționat suportul HDR10 +.

Comparativ cu procesorul anterior de 7 nm, acest procesor de 6 nm are o îmbunătățire de 18% a densității tranzistoarelor, ceea ce permite integrarea mai multor tranzistori pe unitatea de suprafață și reduce consumul de energie cu 8%, permițând bateriei să dureze mai mult.

Procesorul folosește un modem intern, despre care UNISOC susține că este primul modem 5G din lume pentru a sprijini îmbunătățirea acoperirii. Acceptă rețele NSA și SA, precum și 2G, 3G și 4G. Poate atinge viteze de legătură ascendentă de până la 3,25 Gbps în rețelele SA. Cipul acceptă, de asemenea, apeluri audio și video dual-SIM dual-5G și VoNR.

„T7520 este bazat pe unele dintre cele mai importante tehnologii din lume, oferindu-i performanță îmbunătățită în mod inteligent la un nou consum redus de energie”, a declarat Steve Chu, CEO al Unisoc. „Arhitectura sa deschisă și inovatoare demonstrează angajamentul nostru de a uni mâinile cu partenerii pentru a oferi utilizatorilor experiențe inteligente superioare.”

UNISOC urmează să dezvăluie ce producători s-au înscris pentru procesor și când ar trebui să ne așteptăm să apară pe dispozitive.

Citește și despre: Seria Huawei P40 va fi echipată cu WiFi 6+


0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x