PlayStation 5: Data lansării, știri, noutăți și specificații pentru PS5

Consola PlayStation de generație următoare este PlayStation 5 și se va lansa la sfârșitul anului 2020. Sony are două obiective principale cu PS5: de a face jocurile cât mai rapide posibil și de a le face să pară minunate.

La începutul anului 2019, prin intermediul Wired, am auzit de la Mark Cerny, arhitectul principal pe următoarea consolă Sony, că compania lucrează la succesorul PS4 Slim și PS4 Pro. Articolul Wired spune că “Sony și-a accelerat recent desfășurarea de devkits, astfel încât creatorii de jocuri să aibă timpul necesar pentru a se adapta la capacitățile sale.” 

Deși nu a împărtășit numele oficial sau data lansării la acea vreme, Cerny a dezvăluit puține informații despre câteva opțiuni despre ceea ce ne puteam aștepta de la noua consolă de jocuri. 

Am aflat că PS5 va folosi încă discuri optice, dar în ceea ce privește specificațiile hardware exacte și modul în care va face legătura cu planurile Sony și Microsoft pentru streaming de jocuri, am rămas în mare parte în întuneric.

Cu toate acestea, în ultimele luni, Sony ne-a alimentat cu puține informații, precum o perioadă oficială de lansare a PS5, numele și câteva detalii cheie despre caracteristici. Există chiar o imagine scursă a ceea ce arată chiar prima vedere a PS5 și a unor accesorii PS5.

Data lansării PlayStation 5

După câteva luni de zvonuri, Sony a confirmat că data lansării PS5 este Holiday 2020, instituind o bătălie între PS5 și noua Xbox Series X pentru Crăciun 2020.

Anterior, într-un interviu pentru Wired, Cerny spusese doar că PlayStation 5 nu va fi disponibilă înainte de aprilie 2020. Acum compania a ajuns în sfârșit la record cu lansarea PS5 la sfârșitul anului.

Un zvon recent recentă sugera că PS5 va fi lansat pe 12 februarie 2020. Se zice că consola ar putea fi dezvăluită la un eveniment numit “Playstation Meeting 2020”. Vom vedea…

Specificații PlayStation 5

PS5 va avea niște elemente grafice cu adevărat de nouă generație, 4K la până la 120fps și chiar 8K la 30fps. Acestea au fost ambele confirmate oficial de Sony, astfel încât nu mai sunt zvonuri. 

Unul dintre principalele upgrade-uri la PS5 este folosirea de SSD (Solid State Drives) în locul HDD-ului tradițional, așa cum am avut în aproape toate consolele moderne. Acest lucru este foarte asemănător cu ceea ce găsiți în laptopurile moderne, deoarece SSD-urile sunt de până la 10 ori mai rapide decât HDD-urile, oferind viteze de aproximativ 500MB/s față de standardul de 50MB/s pe care îl oferă un HDD. Mai mult, PS5 va folosi ceva chiar mai puternic decât un SSD bazat pe SATA. Sony a spus că au dezvoltat o opțiune de stocare personalizată care să ofere viteze de până la 19 ori mai mari decât ar putea atinge HDD-ul din PS4.

Sony PlayStation 5

PlayStation 5 va avea un chipset AMD cu 8 nuclee personalizat, bazat pe arhitectura Ryzen a treia generație și cu GPU Navi. Acest AMD cu doi pini de procesor și GPU deblochează puterile de urmărire a razelor, o tehnică avansată de iluminare care poate aduce imersiunea la nivelul următor în materie de jocuri video.

PlayStation 5 va suporta discuri Blu-ray, precum și descărcări digitale și streaming de jocuri. Consola va fi echipată cu un player Blu-ray 4K, la fel ca Xbox One S și Xbox One X, și va folosi jocuri cu o capacitate de date de 100 GB.

Sony a confirmat în octombrie că PlayStation 5 acceptă jocuri 8K. Componentele întregului sistem vor lucra împreună pentru a împinge jocurile de 8K sunt: RAM GDDR6, CPU Navi GPU și Zen 2 și SSD.

Controler PlayStation 5

Conform unui brevet recent publicat în septembrie, DualShock 5 de la Sony ar putea fi ca un controler Stadia Google și să se conecteze direct la internet fără a folosi PS5 ca mijloc. Aceasta are implicații practice de anvergură pentru ecosistemul PlayStation și ar putea duce la o disponibilitate largă a PS Now, folosind DualShock 5 ca punct de intrare către o platformă de streaming autonomă, care este, de asemenea, un controlor pentru jocurile PS5 / PC.

Câteva detalii și specificații PS5 pe scurt

  • SoC personalizat cu GPU Navi de al doilea gen, procesor Zen 2 cu 8 nuclee, 16 fire
  • Navi, Zen SoC folosește noua arhitectură AMD RDNA 2.0
  • SSD ultra-rapid
  • Suport pentru televizoare 4K 120 Hz
  • Trasarea razelor activată
  • 8K ieșire pentru jocuri
  • Joacă toate jocurile PS4
  • Jocuri separate care se livrează pe discurile Blu-ray BD-XL
  • Nou controler cu feedback haptic și tactil extins

Citește și despre: LG G7 One primește actualizarea Android 10

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x