Partajarea datelor WhatsApp cu Facebook devine obligatorie

Gigantul de mesagerie WhatsApp și-a actualizat politica de confidențialitate și condițiile de furnizare a serviciilor pentru a se integra mai bine cu alte produse și servicii oferite de compania  mamă Facebook. Cele mai importante modificări se referă la modul în care WhatsApp face partajarea datelor cu Facebook și filialele sale.

Ce spune WhatsApp despre partajarea datelor în noua actualizare

Aplicația de mesagerie instantanee poate partaja acum numerele de telefon și datele despre tranzacții cu Facebook. Scopul este de a promova, de asemenea, siguranța. „Așa cum am informat anterior în octombrie 2020, ca parte a viziunii de afaceri WhatsApp, pentru a permite utilizatorilor și companiilor mai bine, ne actualizăm termenii și condițiile și politica de confidențialitate pe măsură ce lucrăm pentru a face din WhatsApp o modalitate excelentă de a obține răspunsuri sau ajutor de la o afacere”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al WhatsApp.

„Politica de confidențialitate și actualizările termenilor sunt frecvente în industria tehnologică, după cum știți. Respectarea confidențialității dvs. este codificată în ADN-ul nostru. De când am început WhatsApp, ne-am construit serviciile având în vedere un set de principii puternice de confidențialitate.”

Ce cuprinde notificarea primită de utilizatorii WhatsApp

Utilizatorii sunt informați despre modificări printr-o notificare în aplicație, care le cere să accepte o politică de confidențialitate actualizată.

Informațiile cheie enumerate în notificare descriu pe scurt trei puncte importante:

  • Serviciul WhatsApp și prelucrarea datelor
  • Companiile pot utiliza Serviciile găzduite de Facebook pentru a stoca chat-uri WhatsApp.
  • Parteneriat cu alte produse Facebook pentru o integrare perfectă.

Ce informații partajează WhatsApp cu Facebook

Conform Întrebărilor frecvente WhatsApp despre politica de confidențialitate, informațiile pe care le va partaja cu companiile Facebook includ:

  • Informații despre înregistrarea contului (cum ar fi numerele de telefon)
  • Informații legate de servicii
  • Date despre tranzacții, dacă utilizatorii folosesc WhatsApp Pay sau achiziționează produse prin intermediul acestuia
  • Informații despre modul în care interacționați cu alții (inclusiv companii) atunci când utilizați WhatsApp
  • Adresa IP
  • Alte „informații pe care le colectăm” sau obținute „la notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dumneavoastră”

Ce spune Facebook despre partajarea datelor utilizatorilor WhatsApp

Actualizarea a fost observată pe forumurile dezvoltatorilor și preluată de mai multe site-uri tehnologice.

În ciuda noii politici, Facebook a declarat pentru PCMagactualizarea politicii se referă în principal la mesageria de afaceri. Deci, în practică, nu există nicio schimbare în ceea ce privește partajarea datelor WhatsApp cu Facebook pentru chat-urile non-business și informațiile despre cont, a spus rețeaua socială.

Când WhatsApp și-a actualizat ultima dată politica de confidențialitate în iulie 2020, a oferit utilizatorilor o lună pentru a renunța la partajarea informațiilor cu părintele său. Acum, politica actualizată de confidențialitate nu va oferi o astfel de alegere.

Partajarea datelor WhatsApp pentru utilizatorii europeni

Conform BBC, Facebook a emis joi o declarație în care spunea că nu vor exista modificări în „regiunea europeană” – care acoperă UE, SEE și Marea Britanie post-Brexit. “Pentru a evita orice îndoială, este în continuare cazul în care WhatsApp nu împărtășește datele utilizatorilor WhatsApp din regiunea europeană cu Facebook în scopul utilizării de către Facebook a acestor date pentru a-și îmbunătăți produsele sau reclamele”, a spus un purtător de cuvânt.

Facebook susține că nu există modificări semnificative în procesarea datelor de bază pentru utilizatorii europeni. Aceste modificări par a fi o dezvoltare a modificărilor politicii de confidențialitate WhatsApp anunțate în iulie anul trecut. Dar prin adăugarea informațiilor despre contul de utilizator fiind partajate cu Facebook atunci când utilizatorii interacționează cu companii.

Utilizatorii europeni și britanici nu vor vedea aceleași schimbări de partajare a datelor, deși vor trebui să accepte noi termeni. Aceștia au primit un singur punct marcator în notificarea lor. Datorită legislației mai stricte privind confidențialitatea, cunoscută mai bine sub numele de GDPR, utilizatorii WhatsApp din 27 de țări europene nu vor avea datele lor partajate cu terți.

Când vor intra în vigoare noile politici WhatsApp

Modificările care vor intra în vigoare pe 8 februarie, sunt obligatorii pentru utilizatorii din afara UE. Dacă aceștia nu vor accepta noua politică de confidențialitate și termenii, vor pierde accesul la WhatsApp sau este posibil să nu poată utiliza toate caracteristicile sale. Cu alte cuvinte, gigantul de mesagerie WhatsApp îi forțează pe utilizatorii aplicației să partajeze o cantitate semnificativă de date cu proprietarul cu multe tentacule al aplicației de mesagerie, Facebook.

Companiile Facebook includ Facebook Payments, Onavo, Facebook Technologies, Facebook Technologies Ireland, WhatsApp, WhatsApp Ireland și CrowdTangle.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x