Parag Agrawal este noul CEO Twitter

Cofondatorul și directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a demisionat pe 29 noiembrie din funcția sa. Consiliul de administrație al companiei l-a numit în unanimitate CEO pe directorul de tehnologie al companiei, Parag Agrawal, drept succesor al său.

Demisia lui Dorsey, care conduce Twitter în calitate de director executiv al acestuia din 2015, intră în vigoare imediat. Cu toate acestea, el va rămâne membru al consiliului de administrație până la expirarea mandatului său în 2022, pentru a facilita o tranziție fără probleme pentru nou-numitul CEO, Parag Agrawal.

„Am decis să părăsesc Twitter pentru că cred că compania este gata să treacă de la fondatorii săi. Încrederea mea în Parag, în calitate de CEO al Twitter, este profundă. Munca lui în ultimii 10 ani a fost transformatoare. Sunt profund recunoscător pentru el. pricepere, inimă și suflet. Este timpul lui să conducă”, a spus Dorsey, conform PR Newswire.

Agrawal va trebui să îndeplinească obiectivele interne agresive ale Twitter. Compania a declarat la începutul acestui an că își propune să aibă 315 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili până la sfârșitul anului 2023 și să-și dubleze cel puțin veniturile anuale în acel an.

Cine este Parag Agrawal, nou-numitul CEO al Twitter?

Parag Agrawal este un indian-american care lucrează cu Twitter de mai bine de un deceniu și a ocupat funcția de Chief Technology Officer (CTO) din octombrie 2017. În calitate de CTO, a fost responsabil pentru strategia tehnică a companiei, conducând activitatea de îmbunătățire a dezvoltării. viteza în timp ce avansează starea învățării automate în întreaga companie. 

Înainte de a fi numit CTO, Parag a ajuns să fie primul inginer distins al Twitter datorită veniturilor și muncii sale de inginerie pentru consumatori, inclusiv impactul său asupra reaccelerării creșterii audienței în 2016 și 2017. Înainte de a se alătura Twitter, Parag a lucrat pentru companii renumite precum Microsoft , Yahoo și AT&T Labs. Parag deține un doctorat. în Informatică de la Universitatea Stanford și o diplomă de licență în Informatică și Inginerie de la Institutul Indian de Tehnologie, Bombay.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x