Abonamente Netflix iOS

De acum, utilizatorii iOS care doresc să se alăture Netflix nu vor putea să se aboneze la acest serviciu direct prin intermediul aplicației. Așa cum a fost speculat din luna august a acestui an, Netflix a finalizat în cele din urmă ieșirea din sistemul de plăți al Apple pentru a nu mai plăti comisionul de 30% pe care compania îl stabilește pentru fiecare abonament activat dintr-o aplicație folosind iTunes ca platformă de plată.

„Nu mai acceptăm iTunes ca metodă de plată pentru noii membri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Netflix pentru VentureBeat.

În acest scenariu, utilizatorii iOS care doresc să se aboneze la Netflix pentru prima dată trebuie să specifice abonamentul prin intermediul unui browser web, precum și cei care doresc să își reînnoiască calitatea de membru după o perioadă de inactivitate.

Desigur, această modificare nu va afecta utilizatorii care au deja abonament și păstrează serviciul activ pentru acea formă de plată. „Membrii existenți pot, totuși, să utilizeze în continuare iTunes ca metodă de plată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Netflix.

Decizia Netflix de a retrage abonamentele în aplicația sa pe dispozitivele iOS pentru a evita taxele Apple nu este un caz izolat. În trecut ,  Spotify a retras , de asemenea , această opțiune din motive similare și în domeniul Android și Google, cazul cel mai proeminent a fost retragerea cererii de Fortnite de Epic Games.

Apple stabilește un comision de 30% pentru abonamentele recurente prin aplicația iOS. O cifră care scade la 15% atunci când utilizatorii sunt abonați recurenți.

În timp ce Netflix rămâne una dintre cele mai descărcate aplicații ale App Store, în cazul acelei companii ratele nu ar fi o cifră mai mică și ar putea fi cheia în planul tău de a-ți maximiza profiturile.

Netflix nu a dezvăluit încă când această schimbare va fi implementată la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.