MediaTek Dimensity 9200 lansat oficial

MediaTek și-a anunțat cel mai recent procesor emblematic – MediaTek Dimensity 9200 așa cum era de așteptat astăzi. Chipsetul puternic vine cu mai multe caracteristici de primă importanță în industrie. Noul procesor va alimenta smartphone-urile emblematice și se spune că oferă performanțe extreme și eficiență energetică inteligentă. Citiți mai departe pentru a afla toate detaliile despre SoC Dimensity 9200.

Specificații MediaTek Dimensity 9200

MediaTek Dimensity 9200 se bazează pe procesul de 4 nm de a doua generație al TSMC care oferă o disipare mai bună a căldurii. Compania spune că consumul de energie de performanță maximă a procesorului este redus cu 25% în comparație cu predecesorul său. MediaTek Dimensity 9200 este, de asemenea, primul care integrează un nucleu principal ARM Cortex-X3 tactat la 3,05 GHz, bazat pe arhitectura ARMv9. Există, de asemenea, trei nuclee ARM Cortex-A715 la 2,85 GHz și patru nuclee Cortex-A510 la 1,8 GHz.

Dimensity 9200

SoC include, de asemenea, noul GPU ARM Immortalis -G715 cu un motor de ray tracing bazat pe hardware și tehnologie de randare cu rată variabilă. Chipsetul obține 1,26 milioane de puncte pe platforma de benchmarking AnTuTu, depășind toate flagship-urile Android. În afară de specificațiile tehnice menționate mai sus ale lui Dimensity 9200, acesta acceptă RAM LPDDR5 și stocare UFS 4.0. De asemenea, acceptă până la două afișaje cu rezoluție 5K la 60 Hz, WHQD la 144 Hz și FHD la 240 Hz. Se spune că tehnologia de afișare Miravision 980 aduce conținut la viață.

Procesorul include a șasea generație AI NPU (APU 900) care oferă îmbunătățiri cu 35% față de predecesorul său. Se pretinde că SoC oferă 30% economie de energie cu AI-NR și 45% cu AI-SR în toate aplicațiile vizuale. Dimensity 9200 dispune de Imagiq 890 ISP care oferă suport nativ pentru senzorii RGBW care sunt capabili să înregistreze rapid RAW, oferind cu 30% mai multă lumină, mai clare și mai strălucitoare videoclipuri și fotografii HDR cu lumină scăzută.

MediaTek Dimensity 9200 este primul procesor pentru smartphone compatibil WiFi-7. De asemenea, integrează un modem 5G încorporat cu suport atât pentru conexiuni sub-6GHz, cât și pentru mmWave.

MediaTek Dimensity 9200: telefoane compatibile și calendare de lansare

Primele telefoane MediaTek Dimensity 9200 sunt de așteptat să fie lansate până la sfârșitul anului 2022, adică peste două luni. La eveniment, Vivo a confirmat că va lansa un telefon emblematic cu cel mai recent procesor MediaTek. Deși numele smartphone-ului rămâne un mister, ne așteptăm să fie seria X90. OPPO a confirmat, de asemenea, că următoarea generație Find X va fi echipată cu SoC Dimensity 9200. În plus, alți directori de la Xiaomi, Honor și ASUS ROG au confirmat, de asemenea, că așteaptă cu nerăbdare să lanseze smartphone-uri cu cel mai recent chipset emblematic MediaTek.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x