Lista top telefoane care emit cele mai multe radiații, precum și topul celor cu cel mai scăzut nivel de radiații

Xiaomi Mi A1 și OnePlus 5T se află în lista top telefoane care emit cel mai înalt nivel de radiații atunci când sunt ținute la ureche în timpul apelurilor, potrivit unui studiu realizat de Bundesamt für Strahlenschutz. Lista cuprinde 16 telefoane inteligente care emit cele mai multe radiații, compilate de Statista – pe baza datelor furnizate de organismul german, este dominată în mare măsură de modelele Xiaomi și OnePlus, în timp ce telefoanele Samsung sunt cele care conduc gama celor mai puțin radiații.

Lista top telefoane care emit cele mai multe radiații

Lista publicată de Statista arată că telefoanele Xiaomi Mi A1 emit cea mai mare radiație cu o rată de absorbție specifică de 1,75 w/kg, în timp ce OnePlus 5T, care este al doilea, are o rată de absorbție de 1,68 w/kg. Mi Max 3 se află în a treia poziție cu o rată specifică de absorbție de 1,58 w/kg. OnePlus 6T, care este ultima emblema OnePlus, este, de asemenea, printre cele cinci telefoane care emit cel mai înalt nivel de radiație cu o rată de absorbție de 1,55 w/kg.

Lista top telefoane cu cel mai mare nivel de radiatii
Lista top telefoane cu cel mai mare nivel de radiații – Sursa foto: Statista

După cum putem observa, Xiaomi și OnePlus au apărut foarte mult pe lista telefoanelor care emit cele mai multe radiații – cu opt dintre primele 16 telefoane care poartă unul dintre brandurile lor. Cu toate acestea, lista include, de asemenea, iPhone 7 cu o rată de absorbție de 1,38 w/kg – chiar lângă dispozitivul OnePlus 5 care se dovedește a avea 1,39 w/kg de rată de absorbție specifică.

Statista a prezentat de asemenea modele premium, inclusiv Google Pixel 3 XL, Pixel 3 și Apple iPhone 8 care emit niveluri ridicate de radiații. Cu toate acestea, nu există niciun model Samsung pe listă.

Lista top telefoanelor care emit cele mai puține radiații

Telefoanele Samsung sunt cele care conduc gama celor care emit cele mai puține radiații. În special, Samsung Galaxy Note 8 a apărut ca telefon cu cel mai scăzut nivel de radiații cu o rată de absorbție specifică (SAR) de 0,17w/kg.

Lista top telefoanelor cu cel mai mic nivel de radiații
Lista top telefoane cu cel mai micnivel de radiații – Sursa foto: Statista

Lista telefoanelor care emit cele mai mici radiații compilate de Statista evidențiază o listă de modele Samsung, inclusiv Galaxy Note 8 , Galaxy A8 (2018) , Galaxy S8 PLus, Galaxy S7 Edge și Galaxy S9 Plus. De asemenea, apar modele precum ZTE Axon Elite , LG G7 ThinQ, HTC U11 Life și Moto G5 Plus care emit radiații semnificativ mai puține.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x