LG OLED EX, ecranul TV OLED de nouă generație

LG Display a introdus acum tehnologia „OLED EX” pentru televizoarele OLED și spune că noua tehnologie va oferi cu până la 30% mai multă luminozitate în comparație cu afișajele OLED actuale. OLED EX folosește deuteriu și tehnologia „EX” bazată pe algoritmi personalizați pentru a obține luminozitatea îmbunătățită a afișajului.

Potrivit LG, numele OLED EX este un acronim format din „Evolution” și „eXperience” și reprezintă obiectivul companiei de a oferi clienților noi experiențe prin tehnologia OLED în continuă evoluție.

„Cu OLED EX, ne propunem să oferim clienților experiențe și mai inovatoare și mai sofisticate prin evoluția tehnologiei, algoritmilor și design-urilor noastre OLED”, a declarat Oh Chang-ho, vicepreședinte executiv al LG Display.

Dispozitivele OLED actuale pot afișa luminozitate maximă de la 500 până la 600 nits, în timp ce dispozitivele mini-LED pot atinge 2.000 nits și mai mult. Pentru a face dispozitivele OLED mai strălucitoare, OLED EX utilizează compuși de deuteriu care permit diodelor emițătoare de lumină să emită lumină mai puternică.

LG Display și-a îmbunătățit și designul cu noua tehnologie OLED EX. Folosind tehnologia EX, compania a reușit să reducă grosimea cadrului pe ecranele OLED de 65 de inci de la 6 mm la 4 mm inițial.

Compania va folosi tehnologia OLED EX în toate ecranele smart TV OLED produse la fabricile sale din Paju, Coreea de Sud și Guangzhou, China, începând cu al doilea trimestru al anului 2022. Noua tehnologie face parte din gama LG Display la CES 2022 care va avea loc următoarea începutul luni ianuarie a anului viitor.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x