Japonia vrea tehnologia 6G până în 2030, va fi de 10 ori mai rapidă decât 5G

În curând, lumea va adopta cel mai recent standard de rețea 5G și diverși furnizori de servicii sunt pe cale să lanseze cardurile SIM 5G. În mijlocul tuturor, Japonia și-a păstrat moștenirea, fiind cu un pas înaintea lumii, deoarece niponii a început deja să planifice și să pregătească o schemă pentru a implementa tehnologia 6G.

Japonia are scopul de a crea o rețea care va fi de 10 ori mai rapidă decât rețeaua 5G care încă nu a fost introdusă. Alături de Japonia, Coreea de Sud, Finlanda și China și-au început cercetările pentru dezvoltarea de rețele mai eficiente decât 5G.

Conform ultimului raport al lui Nikkei, Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia a decis să înființeze un centru de cercetare în această lună, sub președinția Universității Tokyo Goshinjin și sub supravegherea directă a ministrului afacerilor generale Takao Sanae.

Japonia susține că prin utilizarea tehnologiei de comunicare de mare viteză „post-5G” (6G), este posibil să se înfățișeze o societate viitoare în care imaginile stereoscopice individuale apar din săli de conferințe sau săli de clasă aflate la distanță, iar roboții au grijă de oameni.

Țara va investi 2,03 miliarde USD în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei 6G. Este de așteptat să ofere o viteză de 10 ori mai rapidă decât ceea ce va asista lumea în ceea ce privește tehnologia 5G, ceea ce sună sincer ridicol. Undele de înaltă frecvență neutilizate vor fi folosite în rețeaua 6G.

Alte țări au început să ia măsuri. Guvernul chinez a anunțat în noiembrie 2019 că va înființa două instituții de cercetare și dezvoltare 6G. De asemenea, universitățile finlandeze și instituțiile afiliate guvernului au lansat proiecte de cercetare și dezvoltare pentru tehnologia 6G. În Coreea de Sud, Samsung Electronics și LG Electronics au înființat în 2019 centre de cercetare.

Citește și despre: 20 cele mai bune jocuri ieftine PS4 sub 20 USD

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x