iPhone SE 2020, noul model ieftin al Apple, lansat oficial

Apple a introdus un nou smartphone în toiul crizei corona. Noul iPhone SE din 2020 la nivel de intrare arată exact ca iPhone 8 cu carcasa sa din aluminiu și butonul home ca un cititor de amprente. Cu toate acestea, compania americană a reînnoit tehnic dispozitivul și a instalat procesorul modern A13 Bionic al actualului iPhone 11. Optica și electronica camerei au fost, de asemenea, îmbunătățite.

După cum era de așteptat, Apple nu a anunțat dimensiunea RAM și capacitatea bateriei noului iPhone. Cu toate acestea, detaliile despre RAM și bateria iPhone SE 2020 au fost dezvăluite de China Telecom. Baza de date a terminalului Tianyi 4G a transportatorului a confirmat faptul că smartphone-ul este echipat cu 3 GB RAM și o baterie de 1.812 mAh. Este de remarcat că aceasta este aceeași capacitate a bateriei pe iPhone 8 pe care Apple a trebuit să o întrerupă după lansarea iPhone SE. Memoria RAM este cu 1 GB mai mică decât seria iPhone 11.

Ecranul acestui telefon are o diagonală de 4,7 inci și este încadrat de margini izbitoare. Modelul nu are aspectul vizual al dispozitivelor moderne. Apple folosește tehnologia Retina cu True Tone, Dolby Vision și HDR 10. Rezoluția este de 1334 x 750 pixeli.

Noul iPhone ieftin vine în culorile alb, negru și produs (roșu). Pe spate – bazat pe iPhone 8 – există o singură cameră care face poze cu până la 12 megapixeli, are o deschidere f / 1,8, stabilizare optică a imaginii și de până la 5 ori mai mare decât zoomul digital. La urma urmei, Apple a actualizat software-ul pentru camere și acum oferă, printre altele, Smart HDR, videoclipuri 4K cu până la 60 fps (cadre pe secundă) și un efect bokeh pe partea de software. Le face mai degrabă un echipament de cameră rezervat un pic mai modern.

Pe partea din față există doar o singură cameră. Camera frontală de 7 megapixeli permite telefonia video prin Facetime de calitate HD și este însoțită de o deschidere f / 2.2. 

Datele oficiale lansate de Apple au arătat că bateria iPhone SE 2020 poate suporta 13 ore de redare video și 8 ore de streaming video online. Telefonul mobil acceptă încărcare rapidă de 18 W, chiar dacă în cutie există doar un încărcător de 5W. Încărcătorul de 18 W oferă o încărcare de până la 50% în aproximativ o jumătate de oră. De asemenea, dispozitivul acceptă încărcare wireless.

Cu noul iPhone SE, Apple este agresiv la prețuri pentru standardele sale. Față de hardware-ul mai puțin puternic al iPhone 8, prețul a fost redus cu 50 de euro. Modelul entry-level este disponibil de la 479 de euro (64 GB stocare). Varianta cu 128 GB costă 529 de euro, cea mai mare cu 256 GB costă 649 de euro.Spre deosebire de ultimele modele de top, Apple nu se bazează pe deblocarea dispozitivului prin recunoașterea feței (FaceID), ci pe un senzor de amprentă (TouchID) pentru noul iPhone SE lansat .

Potrivit site-ului oficial Apple, iPhone SE 2020 va fi disponibil începând cu 24 aprilie. Acesta va fi disponibil pentru precomandare de la Apple pe 17 aprilie.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x