iPad Pro cu ecran OLED ar putea veni la sfârșitul anului 2021

Se zvonește că Apple pregătește un nou model iPad Pro cu iluminare de fundal mini-LED pentru lansare la începutul anului 2021. Dar un raport al publicației TheElec din Coreea sugerează că unele modele din gama iPad Pro 2021 ar putea adopta, de asemenea, tehnologia de afișare OLED.

După lansarea primului model iPad Pro cu iluminare de fundal Mini-LED în prima jumătate a anului 2021, The Elec susține că Apple intenționează să lanseze noi modele iPad Pro cu afișaje OLED în a doua jumătate a anului. Samsung și LG sunt deja în proces de dezvoltare a ecranelor OLED pentru iPad Pro, potrivit raportului.

Aceste panouri OLED nu vor fi cele obișnuite pe care le găsiți deja pe telefoane precum Samsung. În schimb, va folosi ceea ce raportul numește structură tandem RGB, care va permite producătorilor să stivuiască două sau trei straturi emițătoare de lumină în interiorul panoului. Acest lucru este pentru a reduce riscul de burn-in de la OLED-uri albastre, deoarece tabletele sunt adesea utilizate pentru perioade mai lungi decât smartphone-urile.

Ecranele Mini-LED și OLED au multe avantaje față de afișajele LCD tradiționale: luminozitate mai mare, raport de contrast mai bun și eficiență energetică mai mare. Comparativ cu afișajele OLED, mini-LED-ul elimină toate problemele de burn-out și oferă alte tehnologii avansate care le îmbunătățesc calitatea. Ca reamintire, Apple folosește deja tehnologia OLED pe iPhone și Apple Watch.

Chiar și raportul admite că cronologia 2021 nu este bătută în cuie. Trecerea la OLED ar putea fi întârziată în funcție de cât de bine merge adoptarea mini-LED-urilor. Ar putea fi, de asemenea, cazul în care Apple va utiliza ecran OLED pentru iPad Pro mai mare de 12,9 inci, lăsând alte iPad-uri Pro pe mini-LCD-uri LCD.

Citește și: Samsung va lansa flipchart-ul digital Flip în Europa în 2021

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x