Phishing Netflix - inselatorie

FTC avertizează consumatorii despre o înșelătorie de phishing în Netflix

Sărbătorile sunt un moment potrivit pentru cadouri, familie, prieteni, și uneori înșelătorii. Comisia Federală pentru Comerț a trimis un semnal de avertizare despre o înșelătorie de phishing Netflix prin care niște excroci caută să profite de fericirea și vulnerabilitatea tuturor.

Într-un articol de pe site-ul FTC, ei ne-au avertizat că înșelătorii folosesc nume de companii de uz casnic pentru a evita consumatorii. Într-un exemplu specific, aceștia citează un e-mail de phishing trimis unui client Netflix care a revendicat că contul utilizatorului este în așteptare, deoarece Netflix „are probleme cu informațiile dvs. actuale de facturare”. E-mailul invită utilizatorul să facă clic pe un link pentru a actualiza metoda de plată. Poliția din Ohio a făcut o captură de ecran a e-mailului (vezi imaginea din mai jos), care este o înșelătorie de phishing pentru a accesa informații valoroase.

Phishing Netflix

FTC sfătuiește consumatorii să fie cu ochii în patru la e-mail-uri suspecte. În exemplul Netflix, escrocul a folosit ortografia britanică a „Centrului” (Center) și a folosit salutul „Hi Dear”. Este de asemenea suspicios să se afișeze numai un număr de telefon internațional pentru o companie din SUA.

Înșelătorii folosesc phishingul prin trimiterea de e-mail-uri false sau texte, astfel încât să poată obține informații personale, cum ar fi numere de cont, numere de securitate socială sau identități de conectare și parole. Acest lucru le permite să vă fure banii, identitatea și să vă acceseze computerul sau rețeaua de acasă și de lucru. Făcând clic pe un link de e-mail de tip phishing, un escroc poate instala ransomware sau alte programe care vă pot bloca datele.

Dacă ați primit un e-mail pe care îl suspectați că este o înșelătorie, puteți contacta direct departamentul de asistență pentru clienți al Netflix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.