Facebook Pay, noul sistem de plăţi online

Facebook a lansat marți Facebook Pay, un serviciu de plăți online care va oferi oamenilor o experiență de plată convenabilă, sigură și consecventă pe Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp. 

”Oamenii folosesc deja plățile prin aplicațiile noastre pentru a face cumpărături, pentru a dona donații și pentru a-și trimite bani reciproc. Facebook Pay va facilita aceste tranzacții, continuând să vă asigurați că informațiile dvs. de plată sunt sigure și protejate”, scrie Facebook pe blog.

Serviciul permite utilizatorilor să trimită bani sau să facă o plată, având opţiunea să adauge un PIN sau să folosească biometrica pe smartphone-urile lor, inclusiv funcţia tactilă sau identificarea facială, pentru securitate.

Cu Facebook Pay puteți adăuga o metodă de plată preferată o dată, apoi utilizați serviciul acolo unde este disponibil pentru a efectua plăți și cumpărături pe platformele companiei, fără a mai reintroduce informațiile de plată de fiecare dată.

Compania a anunțat că serviciul va fi disponibil din această săptămână pe Facebook şi Messenger în Statele Unite pentru colectori de fonduri, cumpărături în joc, bilete de evenimente, plăți de la persoană la persoană pe Messenger și achiziții de la pagini și companii selectate de pe piața Facebook, urmând ca de-a lungul timpului, să aducă Facebook Pay către mai multe persoane și locuri, inclusiv pentru utilizare pe Instagram și WhatsApp.

Facebook Pay va accepta majoritatea cardurilor de credit și debit majore, precum și PayPal. Plățile sunt procesate în parteneriat cu companii precum PayPal, Stripe și altele din întreaga lume.

Facebook nu dezvăluie exact când acest sistem de plată va fi disponibil în toate aplicațiile sale și nici când se va lansa la nivel internațional. 

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x