Dispozitivele Apple de anul viitor nu vor primi cipuri de 3 nm, inclusiv iPhone 14

Mulți analiști se așteaptă ca produsele Apple de anul viitor să fie alimentate cu noile cipuri de 3 nm, dar conform unui raport recent, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple. TSMC, care este producătorul de cipuri interne Apple, se confruntă cu unele obstacole de producție care amenință să întârzie proiectul.

Potrivit inginerilor familiarizați cu problema, noile cipuri de 3 nm nu vor fi disponibile la timp pentru seria iPhone 14. Cu toate acestea, TSMC este încă de așteptat să înceapă producția de cipuri de 3 nm înaintea concurenței Intel și Qualcomm.

TSMC și Apple au lucrat împreună de ani de zile și ambele companii depind una de cealaltă într-o oarecare măsură. Apple a reprezentat anul trecut un sfert din veniturile totale de 48,08 miliarde de dolari ale TSMC, o creștere notabilă față de anii precedenți. În plus, Apple continuă să beneficieze de un tratament special, deoarece TSMC acordă prioritate companiei din Cupertino în furnizarea de cipuri.

Cu toate acestea, este prea devreme pentru a trage concluzii finale, așa că va trebui să vedem în viitor cum se conturează raportul în ceea ce privește seria iPhone 14.

Dacă nu obținem un nou proces de producție pentru cipurile Bionic de anul viitor, probabil că va însemna câștiguri marginale, deoarece Apple nu va beneficia de eficiența energetică îmbunătățită.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x