Dell XPS 13 Plus – laptop compact cu cel mai recent procesor Intel

Dell a lansat noul Dell XPS 13 Plus la CES 2022, răsturnând dictările estetice și hardware. Dell XPS 13 Plus are un design minimal, își ia rămas bun de la porturile USB – Type A, slotul SD și mufa pentru căști. Dar înăuntru există atât de multă putere de vârf!

Primul lucru care vă atrage atenția este tastatura, unde aproape că nu există spațiu între taste – se potrivește perfect în panou. Mai mult, tastele funcționale, inclusiv butonul „esc”, au fost separate de restul tastaturii, iar laptopul Dell XPS 13 Plus este sub forma unui panou tactil. Privind dispozitivul, ne putem întreba unde este împărțit touchpad-ul.

Producătorul a implementat un panou de sticlă sub care se află motoare cu vibrații haptice care urmează să emită senzația fizică a unui clic. Cum funcționează în practică, nu știm. Testele Dell XPS 13 Plus vor verifica cu siguranță acest lucru.

Configurația de bază a dispozitivului va include un display de 13,4 inci cu un raport de aspect de 16:10 1920 x 1200 pixeli (WUXGA), în timp ce în cea mai bună variantă display-ul va fi un panou tactil cu o rezoluție de 3840 x 2400 pixeli. Deasupra ecranului se află o cameră web de 720p, compatibilă cu Windows Hello.

Caracteristicile de performanță ale Dell XPS 13 Plus includ procesoare Intel Core de a 12-a generație. Acestea sunt în special Intel Alder Lake-H, care combină nuclee P de înaltă performanță cu nuclee E de înaltă eficiență, susținute de GPU-ul Xe integrat.

Deocamdată, tot ce pot spune este laptopul va veni cu patru opțiuni de CPU, de la un procesor Intel Core i5-1240P cu 12 nuclee (4,7 GHz) la un procesor Core i7-1280P (4,8 GHz) cu 14 nuclee. Acestea pot fi asociate cu până la 32 GB de RAM DDR5 și un SSD PCIe de până la 2 TB. Grafica este, în mod nesurprinzător, limitată la Iris Xe integrat. Un avantaj al noilor procesoare este suportul pentru Wi-Fi 6E și tacks XPS pe Bluetooth 5.2 pentru o măsură bună.

Noua tehnologie a bateriei notebook-ului își propune să asigure durate lungi de funcționare. Cu Express Charge 2.0, bateria poate fi încărcată la aproximativ 80% din capacitatea sa în mai puțin de o oră.

Laptopul găzduiește patru difuzoare, care ar trebui să garanteze un sunet puternic și dinamic. Există doar două porturi Thunderbolt 4, nu există alte prize. Nici pe XPS 13 Plus nu veți găsi un cititor de carduri sau mufă pentru căști.

În ceea ce privește culoarea, XPS 13 este disponibil în două versiuni: o versiune de platină deschisă și una de grafit închis. Dell XPS 13 Plus măsoară 1,52 x 29,5 x 19,9 cm, cântărește 1,24 kg și va fi disponibil în ediția pentru dezvoltatori în primăvara lui 2022 cu Windows 11 sau Ubuntu 20.04. Dell vrea doar să comunice prețurile atunci.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x