De ce încărcarea telefonului peste noapte este rea

Deconectați-vă telefonul când mergeți la culcare și încărcați-l după ce vă treziți. Acest lucru poate fi în timpul rutinei tale de dimineață, în timp ce ești la serviciu sau te uiți la televizor seara. Ar putea dura o oră pentru încărcarea telefonului, dar dacă îl lăsați în priză în timp ce dormi înseamnă că este conectat la încărcător pentru mult mai mult timp.

Nu, bateria telefonului nu se poate supraîncărca. Producătorii pun măsuri de protecție pentru a preveni acest lucru. Cu toate acestea, atunci când încărcați la 100 la sută, se adaugă „încărcare de curent”, adică suficientă energie suplimentară pentru a compensa ceea ce dispozitivul folosește în mod implicit. Încărcând la 100% și ținând-o în priză, folosiți excesiv bateria, forțând-o să consume energie atunci când nu este nevoie.

Acest lucru se adaugă la faptul că, dacă îl lăsați în priză peste noapte, veți trece cu siguranță peste încărcarea recomandată de 80% a bateriei telefonului.

Încărcarea prelungită poate duce, de asemenea, la o temperatură crescută, care vă degradează în mod natural bateria. De asemenea, poate fi periculos în cazuri extreme, mai ales dacă îți ții telefonul sub pernă.

Nu lăsați deloc dispozitivul sub pernă dacă vă puteți ajuta. Lipsa fluxului de aer nu înseamnă doar deteriorarea potențială a bateriei, dar crește și riscul de incendiu.

Trebuie să evitați să vă expuneți telefonul la orice extreme. Temperaturile sub 0 grade Celsius și peste 70 grade Celsius vă degradează bateria Li-Ion mai repede. Nu faceți plajă cu telefonul ținându-l lângă tine și nu-l lăsați în mașină în zilele toride sau reci.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de alegerea unei huse de telefon

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x