Dacia Spring Electric: Specificații tehnice, imagini, preț

Dacia Spring electric a fost lansată oficial marți, 3 martie, așa cum fusese anunțat acum două săptămâni. Mașina este bazată pe conceptul Renault K-ZE, modelul electric produs și comercializat deocamdată doar în China.

Oficialii Renault au declarat că Dacia Spring electric va avea o autonomie de 200 km, autonomie realizată în ciclul de testare WLTP europeană. Acest fapt garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane.

Ca și specificații tehnice, singura informație oferită despre viitoarea mașină electrică este autonomia. Dacia spune că intenționează să utilizeze expertiza Renault existentă în exploatarea celei mai mari flote de distribuire a autovehiculelor cu baterii electrice de pe continent, cu modele precum Zoe minicar și autoutilitara Kangoo ZE.

„Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate”, spune producătorul auto francez într-un comunicat.

Vedeți în clipul de mai jos câteva imagini cu viitorul model 100% electric de la Dacia.

Până în acest moment nu a fost confirmat un preț oficial, dar este de așteptat ca Dacia Spring să fie puțin mai scumpă decât modelul de pe piața chineză, ceea ce ar trebui să îl facă totuși una dintre cele mai ieftine mașini electrice din Europa. Cel mai probabil, prețul pentru modelul Spring va începe de la 15.000 euro.

Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

Citește și despre: Oppo a anunțat Reno 3 Pro cu o cameră selfie duală de 44MP

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x