Dacia electrică 2021: specificații și data de lansare

Dacia a confirmat că va lansa o mașină electrică low-cost în 2021 și de va numi „Urban City Car”. Executivii au anunțat decizia în cadrul conferinței de rezultate financiare pentru 2019 pentru compania-mamă Renault, unde au spus în timpul unei prezentări că se referă la o „mașină urbană Dacia” .

Mașina electrică Dacia este de așteptat să ia forma unui Renault K-ZE rebranduit – un model vândut în prezent doar în China. Mașina orașului K-ZE dispune de o baterie de 26,8 kWh care oferă o autonomie electrică de aproximativ 250 de kilometri. Un motor electric alimentează puntea față și oferă 44 CP și 125 Nm cuplu pentru a oferi o viteză maximă de 65 km/h. Este probabil ca Dacia să sacrifice o parte din gama electrică a viitoarei mașini pentru a spori performanța. 

Modificările aduse Dacia K-ZE pentru Europa ar putea să se concentreze pe îmbunătățirea calității și adăugarea mai multor echipamente pentru a se potrivi mai bine nevoilor clienților europeni. Renault K-ZE actuală are geamuri electrice, un ecran tactil de opt inci și aer condiționat ca standard, dar airbag-urile ESP și laterale nu sunt dotate.

Conform Playtech, prețul estimat de presa din Germania pentru Dacia electrică 2021 e la circa 15.000 de euro.

Prima mașină Dacia sută la sută electric va fi prezentată de grupul Renault pe 3 martie la salonul internațional de la Geneva. Va fi o premieră mondială pentru că este un model cu totul nou pentru gama Dacia.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x