Cum să verificați dacă placa de bază este defectă

Nu-ți mai pornește calculatorul și vrei să știi dacă are placa de bază defectă? În rândurile următoare vei afla cum să verifici dacă această componentă a computerului este deteriorată.

O placa de bază defectă (deteriorată) nu este la fel de simplu de diagnosticat ca și alte părți ale unui computer. În general, este evident când computerul are o eroare hardware, cum ar fi să nu pornească. Dar defecțiunea nu o puteți restrânge imediat la placa de bază. Acestea fiind spuse, există o serie de pași pe care îi puteți lua pentru a identifica deteriorarea plăcii de bază.

  • Porniți alimentatorul și verificați dacă există lumină verde pe placa de bază. Dacă nu există lumină verde, problema este fie la sursa de alimentare, fie la placa de bază. Verificați cu o altă sursă de alimentare, iar dacă placa de bază tot nu se aprinde, probabil că este deteriorată.
  • Dacă se aprinde lumina verde, verificați elementele de bază ale componentelor PC-ului, adică CPU (procesorul) și memoria RAM. Conectați doar aceste două componente și vedeți dacă placa de bază pornește în BIOS sau UEFI.
  • Dacă încă nu pornește, verificați bateria CMOS de pe placa de bază . Dacă computerul are mai mult de câțiva ani, este posibil ca bateria să fie nevoie să fie înlocuită.

Cauzele defectării plăcii de bază sunt multiple. În timp, căldura excesivă poate uza o placă de bază și poate duce la defectarea acesteia. Deteriorarea electrică este un alt pericol comun pentru plăcile de bază. Deteriorările electrice pot veni sub formă de supratensiuni, cum ar fi atunci când fulgerul lovește o linie de alimentare sau chiar prin întreținere de rutină atunci când o componentă a calculatorului descarcă electricitate statică în placa de bază. Daunele fizice și daunele cauzate de apă sunt, de asemenea, cauze comune ale defecțiunii plăcii de bază.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x