China susține că a instalat 700.000 de stații de bază 5G în acest an

China a declarat că a construit aproape 700.000 de stații de bază 5G în 2020, depășind obiectivul inițial de jumătate de milion. Această țara continuă să avanseze cu ambițiile de a conduce în următoarea generație de tehnologie wireless ultrarapidă. Este una dintre țările de frunte în oferirea de servicii comerciale 5G utilizatorilor.

Liu Liehong, vice-ministru la Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, a declarat că numărul este mai mult decât dublu față de numărul de stații de bază 5G instalate anul acesta în restul lumii. Cu toate acestea, el nu a citat sursa acestor informații.

“Infrastructura bună a stimulat o serie de noi aplicații bazate pe 5G”, a spus Liu în remarcile raportate de mass-media chineză Sina News. „De exemplu, sectorul educației inteligente a asistat la apariția de noi modele de educație, cum ar fi predarea interactivă de înaltă rezoluție, la distanță, alimentată de 5G, predarea captivantă cu tehnologie de realitate augmentată și virtuală și sălile de clasă de holograme în timpul pandemiei Covid-19.”

Luna trecută, MIIT a dezvăluit că peste 690.000 de stații de bază 5G sunt operaționale în China. La acestea sunt conectate peste 160 de milioane de dispozitive. Liu Liehong a dezvăluit acum că peste 5 milioane de dispozitive sunt conectate la 5G.

Pentru o acoperire completă 5G în toată țara, China va trebui să instaleze 10 milioane de stații de bază 5G. Pentru aceasta va fi necesară o investiție de aproximativ 2 trilioane de yuani (280 miliarde de dolari), potrivit Zhang Yunyong, membru CPPCC și președinte al China Unicom Research Institute.

După cum s-a spus, China își dorește să fie un lider în ceea ce privește tehnologiile de vârf, cum ar fi 5G, Internetul obiectelor (IoT), inteligența artificială (AI) și multe altele. Aceste tehnologii sunt considerate a fi un factor cheie pentru economia modernă, iar China concurează cu alte țări precum Statele Unite pentru a domina piața.

Orașele mari din China, inclusiv capitala Beijing și Shenzhen, se bucură deja de acoperire completă 5G, iar implementările 5G se accelerează și la Shanghai.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x