Cele 6 motive pentru care bateria telefonului tău se consumă atât de repede

O baterie descărcată de telefon este dincolo de frustrantă, mai ales când suntem în afara casei și avem nevoie de smartphone-urile noastre. Uneori, se simte ca și cum îți încarci telefonul ore în șir doar pentru ca acesta să moară în jumătate din timp. Ceea ce s-ar putea să nu știți este că există mai multe lucruri care vă pot consuma bateria fără să vă dați seama, iar preluarea controlului asupra acestora vă poate menține bateria mai plină pentru mai mult timp. Așadar, iată cele șase cele mai frecvente cauze pentru care bateria telefonului tău se descarcă rapid.

1. Luminozitate ridicată a afișajului

Poate părea convenabil să ai luminozitatea la maxim, mai ales când ești afară, dar acest lucru are un efect uriaș asupra bateriei. În plus, dacă ai telefonul la luminozitate maximă în timp ce folosești modul de lumină, bateria îți consumă și mai mult. Așadar, acolo unde este posibil, păstrați luminozitatea ecranului la un nivel minim pentru a economisi acel cant suplimentar de viață a bateriei.

Dar un ecran cu slăbiciune nu este întotdeauna convenabil, mai ales dacă aveți vedere afectată sau vă aflați într-o zonă cu expunere ridicată la lumină.

Deci, ce altceva puteți face în loc să reduceți luminozitatea ecranului? O alternativă este să comutați telefonul și aplicațiile utilizate frecvent (cum ar fi Instagram și Whatsapp) în modul întunecat. Acest lucru nu întunecă drastic ecranul telefonului, ci schimbă meniul alb standard al telefonului și fundalul aplicației în negru. Ai fi surprins cât de multă baterie poate economisi acest lucru fără a compromite luminozitatea.

2. Aplicații de fundal

Aplicațiile de fundal funcționează în esență chiar și atunci când nu le utilizați direct. Exemplele includ aplicații VPN, antivirus, sănătate și calendar. Aceste aplicații monitorizează sau controlează anumite aspecte ale telefonului fără a interveni, ceea ce, deși convenabil, consumă bateria în mod semnificativ.

În plus, probabil că nu aveți nevoie de un număr mare de aceste aplicații pentru a funcționa în fundal. Deci, cum puteți face asta?

După cum se arată mai sus, accesați Setări și faceți clic pe „Îngrijire dispozitiv” (Android) sau „Baterie” (iPhone). Apoi, ar trebui să vedeți opțiunea de optimizare a bateriei, care, dacă este activată, va închide orice aplicație de fundal inutile. Acest lucru ar putea ajunge să vă economisească o bună parte din durata de viață a bateriei, așa că merită luat în considerare.

3. Modul Picture-in-Picture

Dacă utilizați YouTube Premium, Twitch sau o aplicație similară pe telefon, este posibil să fi folosit înainte modul imagine în imagine. Aceasta implică vizionarea oricărui videoclip sau flux într-o casetă mică de vizualizare pe ecran în timp ce utilizați alte aplicații. Deși acest lucru este convenabil, folosirea simultană a mai multor aplicații poate epuiza bateria telefonului.

Deci, puteți fie să dezactivați modul imagine în imagine accesând setările avansate ale aplicației alese și dezactivând opțiunea Picture-in-Picture.

4. Rămâi conectat 24/7

Ar putea părea o idee bună să vă mențineți Wi-Fi-ul sau datele activate la orice oră, astfel încât să vă puteți menține conectat zi și noapte. Dar acest lucru vă poate consuma în mod semnificativ bateria telefonului, deoarece primiți în mod constant notificări, actualizări de fundal și multe altele atunci când nu aveți neapărat nevoie de ele.

În timpul orelor de somn este un moment excelent pentru a vă opri conexiunea Wi-Fi. Desigur, puteți comuta pur și simplu telefonul în modul Avion. Dar, dacă sunteți îngrijorat că pierdeți un apel urgent, puteți în schimb să vă opriți conexiunea Wi-Fi și datele, astfel încât să puteți accepta în continuare apeluri telefonice. Puteți face acest lucru accesând setările Wi-Fi și Date mobile ale telefonului și dezactivându-le pe ambele. Rețineți că comutarea telefonului în modul „Nu deranja” nu vă dezactivează Wi-Fi sau datele.

5. Bateria telefonului este veche

Uneori, nu este o aplicație sau o setare care afectează durata de viață a bateriei telefonului, ci bateria în sine. Ca și în toate, telefoanele se îmbătrânesc și, pe măsură ce trec anii, bateria ta nu va mai fi la fel de bună ca odinioară. După aproximativ doi sau trei ani (în funcție de modelul telefonului), bateria dumneavoastră nu își va mai putea atinge capacitatea maximă inițială, ceea ce poate duce la un telefon care se descarcă rapid. Deci, ce se poate face în privința asta?

Prima și cea mai evidentă opțiune este înlocuirea bateriei. Aceasta este de obicei mult mai ieftină decât o înlocuire totală a unui smartphone și ar putea rezolva rapid și ușor problema de descărcare a bateriei. Prețurile bateriilor vor varia în funcție de telefonul pe care îl aveți. De exemplu, o baterie Samsung Galaxy S9 costă în jur de zece dolari. O baterie iPhone 11, pe de altă parte, vă va costa aproximativ dublu. În orice caz, nu vei da banii prin înlocuirea bateriei.

Cealaltă opțiune, desigur, este să vă înlocuiți telefonul în întregime. S-ar putea să vă aflați în punctul în care nu doar bateria și-a pierdut marginea, așa că optarea pentru o înlocuire ar putea fi doar opțiunea mai convenabilă.

6. Aplicații de urmărire a locației

Există un număr mare de aplicații care vă pot urmări locația. Google Maps, Waze, aplicații de vânzare cu amănuntul, multe latele. Și, deși s-ar putea să credeți că aceste aplicații vă urmăresc doar locația atunci când le utilizați direct, acesta nu este întotdeauna cazul. Această monitorizare constantă a locației necesită energie și poate afecta durata de viață a bateriei telefonului.

Deci, cum poate fi evitat acest lucru?

Cel mai simplu mod de a dezactiva urmărirea locației este să dezactivați complet locația telefonului. Acest lucru se poate face în meniul derulant al telefonului sau în Setări prin opțiunea „Locație”. Cu toate acestea, dacă doriți ca anumite aplicații (poate o aplicație de siguranță sau de navigare) să vă urmărească în continuare locația, puteți dezactiva individual urmărirea locației prin secțiunea „Permisiuni” din setările fiecărei aplicații. Acest lucru vă poate dura ceva timp, dar vă va oferi control total asupra aplicațiilor care au și care nu au acces la locație în timp real.

Sfaturi și trucuri suplimentare

Pe lângă sugestiile enumerate mai sus, există câteva modalități suplimentare în care puteți oferi o mână de ajutor bateriei telefonului.

În primul rând, încercați să utilizați încărcătorul original cu care a venit telefonul atunci când îl încărcați, deoarece acesta va avea șanse mai mari de a permite bateriei să atingă capacitatea optimă. Acest lucru ar putea ajuta și la viteza de încărcare.

De asemenea, este o idee bună să verificați care aplicații consumă cel mai mult din durata de viață a bateriei, ceea ce se poate face în setările telefonului dvs. din secțiunea „Baterie”. Veți fi surprins de aplicațiile care au un impact uriaș asupra duratei de viață a bateriei telefonului, iar limitarea permisiunilor sau a utilizării acestora s-ar putea dovedi a fi extrem de benefică.

CITEȘTE ȘI: De ce încărcarea telefonului peste noapte este rea

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x