idioti cu drone

Idioții cu drone au închis cel de-al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie

Aeroportul Gatwick, cel de-al doilea cel mai mare aeroport al Regatului Unit, a fost închis pentru cea mai mare parte a nopții de miercuri și joi dimineața, după ce a primit rapoarte despre două drone care zboară în apropiere, scrie The Guardian.

Aproximativ 10.000 de pasageri au fost afectați miercuri noaptea, iar Gatwick a declarat că 110.000 de persoane ar trebui să decoleze sau să aterizeze la aeroport joi.

Răspunzând incidentului, Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie a declarat că „este total inacceptabil să zburați în aeroporturi, aproape de aeroporturi, iar orice persoană care nu respectă normele, se poate confrunta cu pedepse severe, inclusiv cu închisoarea.”

În prezent, legea afirmă că zborul dronelor la o distanță de 1 km de limita aeroportului sau a aerodromului este ilegal în Marea Britanie fără permisiunea explicită, iar dacă sunt prinși, vinovații s-ar putea confrunta cu până la cinci ani de închisoare. 

Deși utilizatorii de drone din SUA au fost obligați să-și înregistreze dronele încă din 2015, regulile similare pentru proprietarii britanici vor în vigoare la 30 noiembrie 2019.

În ultima vreme, dronele civile au devenit tot mai populare, pe măsură ce prețul lor a scăzut. Îmbunătățirea tehnologică a însemnat că componentele sunt mai mici, mai rapide și mai ieftine decât oricând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.