Ce este USB OTG și ce face?

USB OTG este prescurtarea pentru USB On-The-Go. Cu un cablu OTG, vă puteți conecta smartphone-ul sau tableta Android la alte dispozitive. Cablul are un conector pentru telefonul tău pe o parte și un conector USB-A pe cealaltă parte. Dacă utilizați un cablu USB obișnuit pentru a vă conecta telefonul la un computer, acesta este dispozitivul de stocare, iar computerul este dispozitivul principal. Cu un cablu OTG, smartphone-ul tău este dispozitivul principal.

Pentru ce este cablu USB OTG?

Cu un cablu OTG, puteți conecta o unitate flash USB, mouse, tastatură, hard disk sau alt smartphone la telefon sau tabletă, de exemplu. Acest lucru este util dacă doriți să scrieți un raport pe tabletă cu o tastatură sau să transferați aplicații de pe un smartphone pe altul. 

Există și hub-uri OTG, care vă permit să conectați mai multe dispozitive la dispozitiv. Astfel, puteți folosi atât o tastatură, cât și un mouse cu tableta, de exemplu.

Dispozitivul tău acceptă USB OTG?

Aproape toate smartphone-urile și tabletele care sunt disponibile în prezent acceptă USB On-The-Go. Ai un model mai vechi sau vrei doar să știi sigur? Descărcați gratuit aplicația USB OTG Checker de pe dispozitiv, astfel încât să puteți verifica dacă dispozitivul este potrivit pentru OTG.

De asemenea, este posibil să puteți găsi informații despre USB OTG în setările dispozitivului. Deși acest lucru variază în funcție de dispozitiv, este probabil sub setările sistemului sau oriunde dispozitivul listează setările USB.

Cum să utilizați funcția USB On-the-Go

Funcționalitatea USB On-the-Go variază în funcție de dispozitiv. De exemplu, o cameră OTG se poate conecta la o imprimantă, dar nu la un controler Xbox.

Pentru multe dispozitive Android, există multe funcții utile. Pentru a crea funcționalități de laptop cu o tabletă Android, utilizați cablu OTG pentru a conecta un hub USB și apoi un mouse și o tastatură. Ai putea chiar conecta un controler de joc video. Asistența pentru astfel de periferice este la îndemână pentru streaming de jocuri video cu un serviciu precum Google Stadia.

Un alt exemplu ar fi utilizarea USB On-the-Go pentru a conecta unități flash USB sau hard disk-uri externe la un telefon sau o tabletă, crescând dramatic spațiul de stocare disponibil. Unele conexiuni prin cablu OTG acceptă chiar viteze USB 3.0.

Cel mai bun cablu OTG de cumpărat

În funcție de tipul de port pe care îl are smartphone-ul sau tableta Android, puteți obține un cablu OTG la un preț destul de ieftin. În timp ce multe dispozitive și periferice moderne au conectori USB-C care pot fi conectați direct la smartphone dacă telefonul are și un port USB-C, unele gadgeturi mai vechi pot avea conectori USB-A care trebuie conectați printr-un OTG. Cablu care este fie USB-C la USB-A, fie micro-USB la USB-A

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x