Android 12 dezvăluit de Google: schimbare radicală de aspect

După o serie de previzualizări pentru dezvoltatori lansate în ultimele luni, Android 12 a ajuns acum la etapa beta. De fapt, prima versiune beta va fi disponibilă pe dispozitivele Pixel, precum și pe dispozitive de la alți câțiva producători.

Google a detaliat cea mai recentă versiune a sistemului său de operare mobil în prima zi a I / O 2021. Și, așa cum era de așteptat, Android 12 include o revizuire vizuală majoră. Se bazează pe „un nou mod de a gândi la design”, numit Material You. Practic, compania a reproiectat aproape fiecare element al interfeței utilizator Android pentru a-l face mai personalizabil. 

Când setați un nou tapet, Android 12 va acoperi automat aproape fiecare element al sistemului de operare, inclusiv lucruri precum umbrele de notificare și controalele de volum, pentru a se potrivi culorilor dominante și complementare afișate. De asemenea, Google a refăcut animațiile de sistem și a modificat meniul Setări rapide pentru a adăuga comenzile Google Pay și Home.

Împreună cu designul în continuă schimbare, Google promovează și adaptarea caracteristicilor de securitate cu această ultimă actualizare. Lista include indicatori noi pentru accesul la microfon și cameră – permisiuni care pot fi revocate direct din tabloul de bord al sistemului de operare. Între timp, Private Compute Core oferă acces la lucruri precum răspuns inteligent, pe baza setărilor personale ale utilizatorului. Aceste informații sunt izolate de rețea, în timp ce calculele se întâmplă direct pe dispozitivul însuși.

Telefoanele Android vor funcționa mai strâns cu sistemul de operare Chrome în viitor, inclusiv posibilitatea de a utiliza dispozitivul mobil pentru a vă conecta direct la un Chromebook, precum și notificările pe mai multe platforme.

În ceea ce privește dezvoltarea, compania spune că a îmbunătățit performanța. „Am redus timpul procesorului necesar pentru serviciile de bază ale sistemului cu 22%, astfel încât dispozitivele vor fi mai rapide și mai receptive”, scrie Google pe blogul său pentru dezvoltatori. „Am îmbunătățit, de asemenea, eficiența energetică a Androidului, reducând utilizarea nucleelor ​​mari de către serverul de sistem cu 15% pentru a ajuta dispozitivele să ruleze mai mult înainte de a fi nevoie să se încarce. Timpii de tranziție și de pornire a aplicațiilor au fost îmbunătățiți și aici.

Noua versiune beta Android 12 este disponibilă începând de ieri. Google promite mai multe actualizări în viitorul apropiat a ceea ce pare a fi cea mai mare actualizare a sistemului de operare mobil din memoria recentă. Versiunea finală va ajunge în toamnă. Între timp, puteți încerca versiunea beta pe anumite dispozitive de la 11 producători, inclusiv Google, Nokia, TCL, Asus, OnePlus, Oppo și Xiaomi.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x