Android 11: Caracteristici de top și data lansării

Google a lansat Android 11 pentru dezvoltatori cu aproape o lună înainte de programul obișnuit. Următoarea versiune majoră aduce pe masă câteva evoluții interesante, care ar putea fi demne de încercat.

Prima previzualizare a dezvoltatorului Android 11 este disponibilă. Google a lansat oficial pagina dezvoltatorului după ce am putut să aruncăm o privire pe site săptămâna trecută. Beta se adresează exclusiv dezvoltatorilor care își pot personaliza aplicațiile accesând noul sistem Android al Google. Primul Android 11 beta este disponibil inițial doar pe smartphone-urile Google, Pixel 2, Pixel 3, 3a și Pixel 4. Dezvoltatorii care nu dețin un smartphone Pixel pot lucra, de asemenea, cu un emulator.

Pentru a instala Android 11 pe un smartphone Pixel, dispozitivul trebuie să fie aprins intermitent. Android 11 poate fi actualmente instalat doar manual, deci smartphone-ul trebuie șters complet înainte. Dacă doriți să aruncați o privire către Android 11 și aveți un dispozitiv cu acces pentru dezvoltatori, puteți descărca Android 11 aici.

Alături de suportul pentru tehnologiile de generație viitoare, accentul principal este îmbunătățirea securității și confidențialității datelor utilizatorilor. Construcția de previzualizare a dezvoltatorilor Android 11 conține mai multe API-uri noi pentru îmbunătățirea conectivității, iar suportul pentru noile tehnologii, cum ar fi display-urile 5G și pliabile sunt câteva caracteristici primare. O nouă filă de conversații în zona de notificare, Facebook precum capurile de chat, permisiuni îmbunătățite, Mainline de proiect va ajuta utilizatorii să obțină accesibilitate ușoară. Noua versiune Android oferă, de asemenea, programare în modul Dark.

Caracteristici interesante pentru Android 11

Bule de chat extinse

Amintind de capetele de chat Facebook, caracteristica „bule” a fost menită să facă parte din Android 10 anul trecut. Este o nouă interfață de utilizator pentru aplicații de mesagerie care vă permite să păstrați mai multe conversații ușor accesibile oriunde prin intermediul unei bule plutitoare. În momentul de față, se pare că doar propria aplicație de mesagerie Google are suport, dar ideea este că orice aplicație – cum ar fi WhatsApp, Facebook Messenger sau Semnal – ar putea profita de funcție.

O nouă alternativă de partajare a fișierelor NFC

Cu Android 10 a fost eliminată Android Beam, care a permis telefoanelor să partajeze fișiere prin NFC. Nu trebuia decât să atingeți telefoanele pentru a partaja fișiere, dar acum a dispărut.

Ar fi util să aveți o alternativă ușor de utilizat, care vă permite să partajați fotografii, videoclipuri, muzică sau alte fișiere doar apăsând telefoanele unul împotriva celuilalt – în momentul de față poate fi destul de dificil să folosiți o aplicație specifică pentru a face acest lucru, iar Apple Airdrop este o caracteristică utilă care nu are echivalent în Android.

Mod întunecat îmbunătățit

Vom vedea un mod dinamic întunecat la nivel de sistem în Android 11. Acest lucru va schimba setarea pe dispozitiv între modul întunecat și modul normal, în funcție de ora de utilizare, adică depinde de faptul că este zi sau noapte sau dupa-amiaza. Acest lucru a venit de la Google ca un răspuns după ce alți producători OEM au făcut deja această caracteristică disponibilă în versiunile anterioare cu piele Android.

Suportă noile tehnologii

Noul sistem de operare android împachetează API-uri care aduc suport nativ pentru 5G, dispozitive pliabile și învățare automată. Acesta va ajuta producătorii de dispozitive să aducă smartphone-uri de generație viitoare, fără a se baza pe niciun cod de la terți. De asemenea, există suport pentru decodarea video cu latență scăzută, ecranizarea mai bună a apelurilor și API-urile rețelei neuronale Google.

Modul avion nu afectează Bluetooth

Potrivit echipei de dezvoltatori XDA , în codul sursă al sistemului de operare una dintre noile caracteristici ale Android 11 ar putea fi legată de Bluetooth, care nu va fi dezactivată automat în modul avion. Funcția va fi apreciată de cei care obișnuiesc să călătorească cu avionul și folosesc Bluetooth pentru a asculta muzică.

Sensibilitate îmbunătățită la atingere

Google a adăugat o nouă opțiune pentru a crește sensibilitatea la atingere prin intermediul panoului de setări. Un utilizator poate crește sensibilitatea la atingere a afișajului înainte de a purta mănuși sau în timp ce folosește protectoare de ecran. Este o caracteristică utilă care va ajuta utilizatorii în diferite moduri.

Anularea notificărilor în timpul utilizării Camerei

Este destul de enervant când încercați să faceți un videoclip minunat al peisajului din jurul vostru sau doriți să surprindeți un moment al familiei și apare o notificare. Acum, cu Android 11, veți avea o înregistrare video neîntreruptă cu toate notificările transformate în silențios în timpul înregistrării.

Înregistrarea ecranului autohton

Înregistrarea pe ecran este ceva pe care utilizatorii Android și-au dorit-o întotdeauna și iată că este în sfârșit. Am auzit zvonuri despre asta făcându-l la Android 10, dar nu a reușit acest lucru, deoarece nu era încă pregătit. Dar cu Android 11, aceasta este o caracteristică nouă pe care o vom avea cu siguranță. Nu vom mai avea nevoie de aplicații suplimentare pentru a înregistra ecranele noastre.

Data lansării Android 11

Este încă devreme să vorbim despre data lansării Android 11, având în vedere că Android 10 este oficial de trei luni și disponibil pe un număr limitat de dispozitive. În timp ce Google, producătorii de branduri și operatorii lucrează la lansarea actualizării la Android 10, putem deja să speculăm despre noul sistem de operare.

Știm că Google IO 2020 va funcționa în perioada 12-14 mai a acestui an, iar nota principală a Google tinde să se întâmple în prima zi a conferinței dezvoltatorilor de trei zile. Asta înseamnă că ne putem aștepta ca data lansării Android 11 să fie 12 mai 2020.

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x