5G este SIGUR, deoarece oamenii de știință au dezbătut teoriile conspirației „radiațiilor mortale”

Nu există dovezi că rețelele mobile 5G reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană, a declarat miercuri un organism independent de standarde internaționale, după șapte ani de examinare a dovezilor științifice. S-a ajuns la concluzia că, în afară de o încălzire a țesutului corpului uman, nu există dovezi de rău.

Comisia internațională pentru protecția împotriva radiațiilor neionizante (ICNIRP), care a fost înființată în 1992 pentru a evalua impactul undelor electromagnetice și acustice asupra oamenilor și mediului, a declarat că liniile directoare actuale sunt cele mai potrivite pentru epoca 5G. 

Aceasta a sugerat că unele frecvențe înalte, de peste 6 GHz, ar putea avea nevoie de standarde mai conservatoare dacă sunt adoptate pentru 5G. 

5G a devenit un catalizator al temerilor pentru sănătate, deoarece companiile de telecomunicații încep să lanseze noi servicii, unele autorități locale urmând să interzică rețelele de testare după crize de expunere la radiații. Teoriile online au legat undele radio 5G la probleme care variază de la infertilitate la dureri de cap, chiar și până la răspândirea coronavirusului.

„Știm că anumite părți ale comunității sunt îngrijorate de siguranța 5G și sperăm că ghidurile actualizate vor ajuta oamenii să fie în largul lor”, a declarat Eric van Rongen, președintele ICNIRP. „Orientările au fost elaborate după o revizuire detaliată a tuturor literaturilor științifice relevante, a atelierelor științifice și a unui amplu proces de consultare publică. Acestea oferă protecție împotriva tuturor efectelor adverse asupra sănătății fundamentate științific datorită expunerii la FEM în intervalul 100 kHz până la 300 GHz.”

Vedeți în graficul din imagine unde se încadrează 5G în spectrul electromagnetic.

Grafic 5G în spectrul electromagnetic

„Cel mai important lucru pentru care oamenii trebuie să-și amintească este faptul că tehnologiile 5G nu vor putea produce daune atunci când se respectă aceste noi orientări”, a adăugat van Rongen. (sursa)

Pentru frecvența de 6 GHz, ICNIRP a sugerat restricții care să oprească expunerea întregului corp și expunerea intensă la zone mici ale corpului. Restricțiile nu sunt obligatorii și revine guvernelor să aplice orice reglementări.

Unele guverne au adoptat deja reguli mai stricte decât sunt necesare ICNIRP. 

Conform Financial Times, o purtătoare de cuvânt a organismului de telecomunicații GSMA a declarat că noile limite arată siguranța tehnologiei actuale și viitoare. 

„Important, evaluarea riscului pentru sănătate este neschimbată. Revizuirea nu a găsit riscuri pentru sănătate pentru nimeni, inclusiv copii, folosind telefoane mobile sau locuind în apropierea stațiilor de bază”, a spus ea.

Noile orientări privind frecvențele înalte nu ar avea niciun impact asupra serviciilor comerciale 5G, conform GSMA. „Este important de menționat că expunerile din rețelele 5G sunt mult sub aceste praguri noi”, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Douăzeci de ani de cercetare ar trebui să asigure oamenii că nu există riscuri de sănătate stabilite de la dispozitivele lor mobile sau antenele 5G”, a declarat John Giusti – director de reglementare GMSA, conform acestei surse.

Tipul de semnale pe care le emite un telefon este radiația cu microunde. Este scăzut în spectrul electromagnetic și, prin urmare, este neionizant.

„Radiația cu microunde este mult mai puțin puternică decât chiar și lumina vizibilă”, a spus dr. Grimes, potrivit The Sun.

Așadar, cei care încă sunteți nelămuriți în privința tehnologiei 5G, citiți să vedeți ce spun specialiștii din domeniu. Spuneți ce părere aveți în legătură cu acest subiect în secțiunea comentarii de mai jos.

Citește și despre: Configurația camerei de pe Huawei P40 Pro are specificații impresionante

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x