„1899” anulat la Netflix după un sezon

Netflix a început prin a face o schimbare majoră în catalogul său, anulând îndrăgitul serial de mister „1899”, dezvoltat de creatorii celebrului Dark.

Decizia gigantului de streaming va lăsa utilizatorii frustrați, întrucât primul sezon a ajuns să lase un cârlig și câteva elemente fără răspuns, care ar urma să fie explicate în sezoanele următoare.

Netflix anulează serialul „1899” după un sezon

Într-o postare pe Instagram, duo-ul Jantje Friese și Baran bo Odar, responsabili cu crearea serialului, avea să anunțe pe un ton trist că 1899 nu va fi reînnoit pentru un al doilea sezon.

Totuși, textul sugerează că decizia ar fi fost luată de Netflix, întrucât menționează că le-ar fi plăcut să mai creeze două sezoane pentru a finaliza povestea, la fel cum a fost cu Dark. În cele din urmă, duo-ul apreciază primirea călduroasă din partea fanilor pentru că a făcut parte din aventură.

„1899” este o epopee științifico-fantastică plasată în același an cu titlul său. Aduce un grup de pasageri de pe o navă numită Kerberos și abordează evenimentele misterioase care se petrec în timpul călătoriei lor din Europa la New York.

Serialul a avut o primire excelentă din partea criticilor și a publicului, care l-au recunoscut drept un demn succesor al primului proiect Netflix al lui Dark, Friese și Odar. Ambele producții au împărtășit teme similare, ambele fiind comparate pentru atmosfera lor de mister.

Serial 1899 Netflix

De ce a anulat Netflix serialul?

Nici gigantul de streaming, nici regizorul nu au dat vreun motiv specific pentru anularea serialului 1899. Și acest lucru i-a determinat pe oameni să presupună de ce Netflix a anulat cu adevărat spectacolul. Mulți cred că costul său de producție a fost prea mare. Se pare că 1899 a devenit cea mai scumpă emisiune de televiziune germană, cu un buget estimat la 50 de milioane de euro.

Având în vedere bugetul său uriaș, spectacolul a necesitat o performanță excepțional de impresionantă. Cu toate acestea, urmată de lansarea zilei de miercuri pe Netflix, a părut o sarcină grea pentru emisiunea lui Baran bo Odar.

Deși aceștia ar putea fi câțiva dintre factorii care au dus la anularea emisiunii, mulți cred că Netflix a anulat serialul din cauza faptului că a fost acuzat că a furat concepte din benzile desenate braziliene, Black Silence.

Creatorul benzilor desenate SF, Mary Cagnin, a folosit Twitter pentru a împărtăși asemănările dintre 1899 și cartea ei de benzi desenate. Ea i-a acuzat pe creatorii emisiunii că au furat conceptul și detaliile poveștii din cartea ei de benzi desenate, fără să-i dea credit.

Artista vizuală braziliană a revendicat fotografia piramidei din deșert și a subliniat, de asemenea, asemănări între arcurile personajelor din serial și cartea ei de benzi desenate. Cu toate acestea, Baran Bo Odar a negat afirmațiile, spunând că el și Jantje Friese nu cunoșteau despre Mary Cagnin și munca ei.

1899 a avut premiera pe 17 noiembrie anul trecut, toate cele 8 episoade fiind lansate simultan. Câteva zile mai târziu, serialul a fost acuzat de plagiat de caricaturista braziliană Mary Cagnin, care a susținut mai multe asemănări cu benzile desenate Black Silence. Într-o declarație oficială, creatorii producției au negat acuzațiile.

Prin intermediul: 1, 2

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x