Halloween: 18 lucruri pe care nu le știai despre Halloween

Halloween, Ziua Recunoștinței și Crăciunul sunt, de asemenea, cunoscute drept cele trei festivaluri majore din Occident. Occidentalii sărbătoresc Halloween-ul pe 31 octombrie în fiecare an, sculptând felinare, prefăcându-se a fi fantome, jucând „trick or treat”. Toată lumea știe mai multe despre Halloween. Cu toate acestea, există încă o mulțime de cunoștințe tradiționale și reci despre Halloween și se estimează că majoritatea dintre voi ați auzit de el pentru prima dată.

18 lucruri pe care nu le știai despre Halloween

1. Halloween-ul cade pe 1 noiembrie în fiecare an, nu pe 31 octombrie. Mulți oameni cred în mod eronat că Halloween-ul este 31 octombrie, pentru că este cea mai aglomerată zi și are multe evenimente tematice. De fapt, 31 octombrie este Halloween , iar următoarea 1 noiembrie este Halloween.

2. Halloween-ul este un festival pentru comemorarea sfinților. Halloween-ul, cunoscut și sub denumirea de „Sărbătoarea Tuturor Sfinților” sau „Ziua Tuturor Sfinților”, este una dintre sărbătorile catolice și ortodoxe, o ceremonie în masă care va avea loc în această zi pentru a comemora toți sfinții de pe cer. În general, Halloween-ul este un festival pentru a lăuda toamna, a sacrifica morții și a se roagă pentru pace.

3. Halloween nu este o traducere în engleză a lui Halloween. Traducerea în engleză a Halloween-ului este Ziua Tuturor Sfinților.

4. 31 octombrie și 1 noiembrie au semnificații complet diferite. Biserica Catolică Europeană a desemnat pentru prima dată 1 noiembrie drept „Ziua Tuturor Sfinților”, dar în jurul anului 500 î.Hr., celții care trăiau în Irlanda, Scoția și alte locuri au mutat data înainte cu o zi. În cultura lor, 31 octombrie este sfârșitul verii, iar 1 noiembrie este începutul iernii aspre.

5. Machiajul fantomă vine din respect pentru viață, nu din distracție.Oamenii de la acea vreme credeau că la 1 noiembrie, începutul noului an, sufletele moarte ale defuncților se vor întoarce la fostele lor reședințe pentru a-i găsi pe cei vii. Pentru a supraviețui, cei vii sting focul pentru a nu fi descoperiți și s-au îmbrăcat în fantome pentru a-i face pe morții să fie confundați cu același fel. După ce au trecut peste zi, au reaprins focul și au început noul an.

6. Apple nu este doar un Crăciun standard, ci și Halloween. 1 noiembrie este, de asemenea, un festival important în Roma antică – Festivalul Pomona. Pomona este „Zeul pomilor fructiferi”, care guvernează viața și moartea tuturor pomilor fructiferi, recoltele bune și recoltele proaste. După ce Roma a ocupat celții, era logic să se încorporeze obiceiul de a mânca mere la Pomona în Halloween.

7. Vrăjitoarea este cel mai popular personaj printre fantomele de Halloween. Există multe fantome de Halloween, cum ar fi fantome, zombi, elfi, vârcolaci, phoenix, tauren, vampiri și așa mai departe. Dar cele mai populare sunt vrăjitoarele, pentru că au magie puternică. Găsește puțin timp și joacă-te cu fiarele vechi pentru a ucide vârcolacul!

8. 90% din recuzita de Halloween din lume sunt fabricate în China.

40 de ani de reformă și deschidere au făcut din China o țară producătoare majoră. Peste 90% din măștile, costumele și recuzita de Halloween din lume sunt produse în China. Sub influența imperceptibilă a acestei atmosfere comerciale, tot mai mulți tineri participă și ei la carnavalul de Halloween.

9. Primul jack-o-lantern din lume a fost de fapt făcut din ridichi.

10. Mii de oameni sunt infectați cu fobia de Halloween (Samhainophobia) ​​în fiecare an, care este derivat din cuvântul celtic „Samhain”, iar ritualurile înfricoșătoare și credințele religioase sunt adesea motivele din spatele acestei fobie.

11. Halloween-ul este a doua sărbătoare de afaceri cu cele mai mari încasări după Crăciun. Potrivit History.com, americanii cheltuiesc până la 6 miliarde de dolari în fiecare an pentru Halloween, inclusiv bomboane, costume, decorațiuni și multe altele.

12. Americanii cheltuiesc aproximativ 2 miliarde de dolari pe bomboane în fiecare an, iar cea mai populară bomboană este Snickers. 28 octombrie este cea mai bună zi pentru vânzările de bomboane!

13. Dacă locuiți în Alabama, nu vă îmbrăcați în preot sau alt cleric religios de Halloween, deoarece acolo este ilegal, iar infractorii pot fi amendați cu 500 de dolari sau închiși până la un an.

14. Oamenii cred că dacă vezi un păianjen de Halloween, înseamnă că sufletul unei persoane dragi te veghează.

15. Se spune că de Halloween, dacă cineva își întoarce hainele pe dos și merge cu spatele, poate vedea vrăjitoare la miezul nopții.

16. Dacă vrei să vezi o lună plină de Halloween, trebuie să aștepți cel puțin până în 2020. Ultimul Halloween pe care l-ai putut vedea o lună plină a fost în 2001.

17. Irlanda este considerată locul de naștere al Halloween-ului.

18. În Marea Britanie, oamenii cred că pisicile albe vor aduce ghinion, iar în Statele Unite, oamenii cred că pisicile negre li se vor întâmpla lucruri rele.

CITEȘTE ȘI:

0 0 votes
Evaluarea articolului
Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x